Datum objave: 23. Prosinac 2020

PRIZNANJE HOO -a / U Hrvatskoj ribolovnoj reprezentaciji koja je dobila posebno priznanje za sport je i Šibenčanka dr. Katarina Vrcan

Diana Ferić
Diana Ferić
Dr. Katarina Vrcan, rođena Šibenčanka  članica je ženske reprezentacije u ribolovu na moru  koja je ove godine dobila posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za sportska dostignuća. 
Zbog manje konkurentnosti u nominacijama za najuspješnije sportaš(ic)e i ekipe/momčadi, HOO je ove godine dodijelio i četiri Posebna priznanja za sportska dostignuća, a dobili su ih sportašice i sportaši koji su u posljednjem desetljeću ostvarili najveći broj nominacija, ali su uz naše sjajne olimpijce ostali uskraćeni za status laureata. Među njima je ženska ribolovna reprezentacija.
 
"Što da vam kaže, presretne smo. Mi smo donijele puno zlatnih, srebrnih i brončanih medalja Hrvatskoj. Kao reprezentacija smo bile tri puta kandidirane, a ja pojedinačno dva puta, jednom i uz Janicu Kostelić što mi je posebno bilo drago, ali uvijek su, što je i razumljivo prevladali, veliki sportovi. Ribolov i nije čisto olimpijski sport nego pridruženi", kazala nam je dr. Vrcan.
Liječnica Katarina Vrcan, rođena je u Šibeniku u obitelji Vasiljević u kojem živjela do odlaska na fakultet. Nakon toga je dobila posao liječnice u Vrboskoj na Hvaru odakle joj je mama Olga ( sestra poznate šibenske gimnazijske profesorice Rine Guberine) pa su se svi preselili na Hvar.
Nakon što se udala za Splićanima dugo je živjela i radila u Splitu,a sada su ponovno u Vrboskoj,ali barem pola srca joj je i dalje u Šibeniku. 
 
Hrvatska reprezentativka u ribolovu osvojila je čak 11 svjetskih odličja – ekipna svjetska prvakinja (Budva, 2009.), te pojedinačna svjetska prvakinja (JAR, 2010.)…
– Budući da se već neko vrijeme službeno ne natječem, malo više se mogu posvetiti ribolovu kao vlastitoj rekreaciji. Ja bih rekla da to nije samo strast, jedna kombinacija i strasti i meditacije. Jedna vrsta meditacije. Plus što je to jedno nadmudrivanje s ribom, jedno natjecanje. Pogotovo u današnje vrijeme gdje je sve teže uloviti ribu i to je izazov. Natječeš se sam sa sobom i s morem. Al ta igra, prije svega, mora biti fer. Jer ovako nešto da ti priušti, moraš ga sačuvati. To je cijeli jedan krug kojeg se treba zatvoriti, izjavila je Katarina Vrcan  jednom prilikom za HTV.
FOTO: Privatni album
Iz kategorije: Vijesti