Sidebar Menu

Datum objave: 22. Prosinac 2020

DAVOR BOŽINOVIĆ / Stožer je do sada dobio više od 35 000 zahtjeva za propusnicama. odbijeno ih je oko 60 posto

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog novih mjera, među kojima je i ona o zabrani međužupanijskih putovanja od 23. prosinca do 8. siječnja, danas je počelo izdavanje propusnica. Ravnateljstvo civilne zaštite i MUP objavili su posebne upute kojima se precizno definira u kojim se slučajevima one mogu izdati

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, te načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović kazao je u Dnevniku HTV-a kako je prema njegovim informacijama više od 60 posto zahtjeva za izdavanje propusnica odbijeno, a da je do 18 sati podneseno više od 35.000.

Dodao je kako su zahtjevi za izdavanje propusnica različiti, ali najviše zahtjeva predale su tvrtke koji planiraju i dalje poslovati. Božinović je naglasio kako je odluka o napuštanju mjesta prebivališta privremena i preventivna

'Preventivna je u smislu da se ljude potakne da što manje ostvaraju bliske kontakte, pogotovo kada dolazi do spajanja obitelji što je često tijekom blagdana, pogotovo Božića i Nove godine', rekao je.

Istaknuo je kako će se upozoriti osobe koje nemaju uvjeta da prijeđu bilo kojim prijevoznim sredstvom preko županijske granice. Božinović je kazao kako policijski službenici od početka koronakrize su angažirani 24 sata dnevno. Dodao je da će na dvjestotinjak punktova biti angažirano 800 policijskih službenika za provedbu Oluke o zabrani međužupanijskih putovanja.

Načelnik Stožera civilne zaštite rekao je da je Ustavni sud već odlučivao o ustavnosti odluka.

'Mislim da je ova Odluka razmjerna, preventivna, ona bi trebala trajati do 8. siječnja. Preventivna je u tome da se dodatno ne samo pošalje poruka, već da ograniči kontakte koji su najčešći u ovo doba godine i mogu prouzročiti lošu epidemiološku situaciju nakon Nove godine', poručio je.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović je naglasio kako je Vlada već prije iskomunicirala da se neće uvoditi policijski sat, te se neće uspostavljati totalni lockdown.

'Mi se toga držimo i uspijevamo balansirati, naravno prije svega vodeći računa o zaštiti života i zdravlja stanovništva, ali je bitno i gospodarstvo. Brojke u zadnje vrijeme padaju i mi se nadamo da neće trebati provoditi i donositi odluke o oštrijim mjerama. Međutim, ove mjere načelno bi se mogle produžavati, jer smo u takvom dobu godine kad je virus posebno virulentan i brzo se širi, pogotovo u zatvorenim prostorima', dodao je, piše tportal.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.