Datum objave: 20. Prosinac 2020

PROSVJED / Tomislav Vukorepa seriju prosvjeda nastavio podrškom akademskom kiparu Ali Guberini koji je deložiran je iz svog ateljea

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tomislav Vukorepa, nezadovoljni, ogorčeni Šibenčanin, nastavio je prosvjedovati protiv odluka, projekata i postupaka uprave Grada Šibenika, gradskih vijećnika i šibenskog gradonačelnika s kojima se ne slaže i za koje smatra da ne donose dobro građanima Šibenika odnosno brišu njegovu tradiciju, baštinu i identitet. Zadnji prosvjed pretvorio je u podršku šibenskom akademskom kiparu, jedinom kiparu koji cijeli svoj život i umjetničku karijeru ostvario u rodnom Šibeniku, a nedavno je deložiran iz ateljea u kojem je svoja djela stvarao punih 40 godina.

– Moja podrška Ali Guberini poruka je njemu osobno, a opomena i upozorenje svim ostalim šibenskim umjetnicima i stvaraocima da ne gaje zablude što ih čeka bez obzira na njihove vrijednosti i ljubav prema ovom gradu. Alu Guberinu, kao čovjek i Šibenčanin, volim i cijenim. Boli me to što mu se dogodilo, a u tome kako je izbrisan iz srca Šibenika vidim poruku koju bi trebali znati pročitati i svi drugi umjetnici, stvaraoci, nositelji umjetničkog i kulturnog života Šibenika bez kojih on ne bi bio i ne može biti grad, jer ih čeka ista sudbina - kaže Tomislav Vukorepa.  

 

Iz kategorije: Vijesti