Datum objave: 18. Prosinac 2020

JOŠKO ŠUPE NA HODAJUĆOJ KONFERENCIJI ZA NOVINARE NA RIVI : Bilo bi me sram da nešto čime ja upravljam izgleda ovako kao šibenska riva!

Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko - kninske županije održao je danas hodajuću konferenciju za novinare na šibenskoj rivi kako bi pokazao da se vlast prema njoj maćehinski odnosi i da im služi samo u predizbornim kampanjama.

"Ako se sjećate, prije četiri godine je pompozno najavljeno u predizbornoj kampanji jedan hvalevrijedan komunalni projekt koji je trebao riješiti plavljenje Doca. Do danas to nije realizirano. Ne sumnjam da će se i u kampanji koja slijedi opet najaviti taj projekt ", rekao je Šupe, kako prenosi ŠibenikIN te nastavio:

Kad umočimo prst u more povezani smo s cijelim svijetom, riva je naš prozor u svijet. Progledajte na što nalikuje taj prozor u svijet. Pogledajte ovaj korov, to je najbolja slika što je HDZ učinio i što čini ovoj županiji. Pretvorio ju je u korov. 

Šupe kaže da SDP u narednom razdoblju neće samo kritizirati aktualnu županijsku vlast, već će i pokazati konkretnim potezima što žele. 

- Od naše rive želimo da bude jedinstvena i prepoznatljiva. Kroz nekoliko mjeseci izaći ćemo i s idejnim rješenjem proširenja rive. Riva se mora urediti na način koji je primjeren ovakvom zaljevu i ovakvoj županiji. Na potezu od gata Vrulje napravila bi se ekstenzija prema mulu Krke, koje bi se raširilo i produljilo, samim time bi se i riva podigla kako bi se zaštitila od plavljenja. Prepustili bismo i našim kreativcima da osmisle izgled rive, kako bi ona postala spomenik svega onoga što Šibenik jest. Šibenik je grad padobrana, pjesme i košarke. Zašto ne bismo to iskoristili, pa umjesto ovog korova napravimo neke atrakcije koje bi privlačile ljude. 

Krajnji cilj bi trebao biti, tvrdi nadalje Šupe, da Šibenik postane polazišna luka za ekskluzivne male brodove na kružnim putovanjima.

- To ćemo realizirati uz pomoć naših ljudi, naših Šibenčana, jer kad govorimo o ovakvim projektima, tu ne postoji naši i njihovi projekti, oni su zajednički. Pritom računam na pomoć našim ljudi u Europskom parlamentu. U ovakvim bitnim projektima ne smije biti strančarenja - rekao je na kraju Joško Šupe, koji je još jednom pogledao rivu i kazao:

- Mene bi bila sramota da nečim čime  ja upravljam ovako izgleda, zaključio je. 

Iz kategorije: Vijesti