Datum objave: 18. Prosinac 2020

DONACIJA OBRTNIČKE KOMORE I UDRUŽENJA OBRTNIKA ŠIBENIK / Donirat će bakalar za sve korisnike pučkih kuhinja u Šibeniku i Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

Građani neće ove godine moću uživati u besplatnim porcijama bakalara koji  su za njih proteklih 20 godina na Badnji dan priprmali članovi Obrtničke komore u Šibeniku, ali će   Obrtnička komora u Udruženje obrtnika omopgućiti  korisnicima pučkih kuhinja u Šibeniku i Kninu da dobiju bakalar.

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik odlučili su zajedno i ove godine donirati bakalar za Badnjak  pučkim kuhinjama Caritasa u Šibeniku i Kninu te tako pridonijeti da i oni najpotrebitiji žitelji Šibensko-kninske županije dobiju porciju bakalara u ozračju božićnih blagdana.

Nažalost, dvadesetak godina  duga tradicija pripreme i dijeljenja bakalara građanima  na Badnjak u staroj jezgri Šibenika ove godine će izostati zbog poznatih epidemioloških razloga vezanih uz epidemiju korona virusa.

„Ovo je bila iznimno neizvjesna i teška godina za  gotovo tri i pol tisuće  obrtnika u našoj županiji koji zapošljavaju oko 8 000 djelatnika. Epidemija korona virusa jako je uzdrmala njihovo poslovanje koje je dijelom amortizirano potporama na lokalnoj i državnoj razini u kreiranju kojih smo ,kao institucija, aktivno sudjelovali od samih početaka izbijanja epidemije.

S takvim  aktivnostima nastavit ćemo i u nadolazećoj 2021. u cilju očuvanja obrtništva  u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku",  kazali su u zajedničkoj izjavi Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-.kninske županije i Ante Radić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik te zaželjeli sretan Božić i uspješnu 2021. godinu svim obrtnicama i obrtnicima kao i žiteljima Šibensko-kninske županije i grada Šibenika, priopćili su iz Obrtničke komore u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti