Datum objave: 15. Prosinac 2020

RESTOVIĆ O NOVOM GRADSKOM PRORAČUNU:Sve što je ova gradska vlast napravila je to famozno smanjivanje porezna na potrošnju s tri na dva posto, po meni je to izrugivanje!

Diana Ferić
Diana Ferić

Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik kritizirao je na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao ispred Gradske vijećnice jučer doneseni proračuna Grada Šibenika za 2021. godinu ustvrdivši da je njime gradska vlast pokazala da nema osjećaja za situaciju u kojoj živimo.

Prije komentara na doneseni proračun, osvrnuo na zaoštrene tonove koji su se jučer mogli čuti na sjednici Gradskog vijeća, konkretno u raspravi između nezavisnog zastupnika Ive Glavaša i gradonačelnika Željka Burića, prenosimo s portala ŠibenikIN. 

- Iako je sjednica održana online, nismo bili lišeni problema u komunikaciji, što sada već postaje pravilo, a ne nekakav izolirani slučaj. Znači, onakva vrsta komunikacije koju smo jučer čuli, ponajprije od gradonačelnika Šibenika je neprimjerena u 21. stoljeću u demokratskim društvima - rekao je Restović, a onda počeo o proračunu:

- Proračun je još jednom, na ničije iznenađenje, pokazao da gradska vlast nimalo ne razumije u kojem trenutku se nalazimo. Radi se o potpunom neshvaćanju kolika je kriza izazvana ovom pandemijom već tu i kolika kriza nas zapravo čeka. Izdavanja za socijalu koja bi trebala biti nikad veća za iduću godinu, kao i direktna pomoć gospodarstvu koja bi isto trebala biti nikad veća, zapravo to nisu. Proračun je donesen kao da se radi o nekom drugom vremenu, nekom drugom mjestu, to je dokument koji nema nikakve veze sa stvarnošću - počeo je predsjednik gradskog SDP-a.

- Primjerice, propušta se sufinanciranje radnih bilježnica za sve učenike, propušta se napraviti nekakav plan na koji način će roditelji smanjiti troškove plaćanja vrtića, propušta se smanjenje plaćanja komunalija za obitelji koje su ostale bez posla... Sve što je ova gradska vlast napravila je to famozno smanjivanje porezna na potrošnju s tri na dva posto, po meni je to izrugivanje. Trebalo je donijeti čvrstu odluku o ukidanju takvog poreza, a ovo što su donijeli je samo da mogu reći da su nešto napravili. To nešto je u nekim divnim vremenima dovoljno, ali danas sigurno nije. 

Zaključak je, kaže Restović, da ova gradska vlast "o građanima ne misli apsolutno ništa. Ni loše ni dobro". 

- O njima jednostavno ne razmišlja, oni smatraju da smo mi svi tu radi njih. Opet nastavljaju prikazivati projekte i raditi sebi nekakve spomenike od kojih građani Šibenika imaju vrlo male ili nikakve koristi.  

Tonči Restović iskoristio je priliku i da se zahvali zaslužnima u borbi protiv koronavirusa.

- Reći ću ono što je nažalost propustio reći gradonačelnik, ali i na Gradskom vijeću jučer nisam čuo nikog - znači, hvala liječnicima, medicinskom osoblju, medicinskim sestrama, posebno ovdje u Šibeniku, za svu borbu koju vode na suzbijanju ove pandemije i pomaganju svima onima koji su zaraženi i nalaze se u bolnici na skrbi. Također bih se zahvalio nastavnicima, profesorima i tetama u vrtiću, njihov posao je ionako jako važan, a u ovo vrijeme i nikad izazovniji, možda čak i nikad važniji.

Iz kategorije: Vijesti