Datum objave: 15. Prosinac 2020

MUKE BRODARIČANA / Hrvatske ceste nemaju razumijevanja za to da im se uredi još jedna autobusna stanica pa mnogi pješače do autobusa i pola kilometra

Diana Ferić
Diana Ferić

Mještani Brodarice razočarani su što obnova magistrale kroz njihovo mjesto nije iskorišteno da bi se uredilo još jedno autobusno stajalište koje im je nužno. Naime, od druge do treće autobusne stanice ima čak kilometara i 200 metara što je prevelika udaljenost koja stvara problem mnogima koji žive negdje na sredini i moraju pješačiti 500 - 600 metara i to najčešće s vrećicama u ruci. To gradsko naselje proteže s euz magistralu oko šest kilometara,a imaju samo tri autobusne stanice.

"Nije mi jasno da se to ne može riješiti. Ja skoro svako dan idem u spizu na gradsku pijacu autobusom i vraćam se kući i baš mi je u ovim godinama to jako teško,a drugog rješenja nemam", kazala nam je sedamdesetpetogodišnja Brodaričanka. Vozači autobusa koji prometuje na toj gradskoj liniji također misli da je nužno urediti još jednu stanicu. Teško im je kada ih stariji putnici mole da im stanu negdje po sredini odbiti ih, a svjesni su toga da ne smiju stajati nigdje osim na autobusnim stanicama. Zbog tog problema Mjesni odbor Brodarice obratio se upravi Grada Šibenika,ali njihov su zahtjev odbile Hrvatske ceste.

"Nadležni Upravni odjel za komunalne djelatnosti upit MO Brodarica proslijedio je Hrvatskim cestama na nadležno postupanje. Od Hrvatskih cesta zaprimili su odgovor kako za, jedinu lokaciju koja je bila izgledna za postavljanje i uređenje dodatnog autobusnog stajališta, nema tehničkih mogućnosti da se isto izvede sukladno Zakonu o cestama i pravilniku o autobusnim stajalištima"; priopćili su nam iz Ureda gradonačelnika. Brodaričani ne prihvaćaju takvo obrazloženje i tvrde da je skoro pa uređena lokacija koja bi bez problema mogla biti i autobusna postaja kako se vidi i na našim fotografijama.

Iz kategorije: Vijesti