Datum objave: 11. Prosinac 2020

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE / Danas imamo 4 396 novooboljelih od bolesti COVID 19, 64 osobe su umrle

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nacionalni stožer civilne zaštite na press konferenciji održanoj u  Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici objavio je kako je u protekla 24 sata zabilježeno je 4.396 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 25.006. Među njima su 2.802 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 304 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 4.177 osoba, a testirano je njih 11.687. U protekla 24 sata preminule su 64 osobe, dosad 2.484 osoba. Od 25. veljače do danas koronavirus u Hrvatskoj je imalo više od 168.000 ljudi, javlja tportal.

Krunoslav Capak, šef HZJZ-a rekao je uvodno kako su brojke i dalje visoke i različite po županiija. Na prvom mjestu je i dalje Varaždinska županija čiji su prosjeci duplo veći od prosjeka zemlje, dok smo po stopi mortaliteta na razini zemlje na 16. mjestu u Europskoj uniji.

Capak je otkrio kako se brzim antigenskim tekstovima testiraju zaposlenici koncerna Caldezonia gdje je već pronađeno deset zaraženih.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova rekao je kako za blagdansko vrijeme ljudi imaju više potrebe i više vremena vidjeti one koji su im važni životu a nisu ih vidjeli. 'To je epidemiloški rizik, ali već sad šaljemo poruku, suzdržite se od kontakata i druženja izvan kućanstva. Najiskrenija želja za sreću i zdravlje i za Božić i Novu ne ići u posjete i poželjeti svima koji su nam dragi sreću telefonom, video porukom, to je najbolji način pokazati nekome da vam je stalo'.

Iz kategorije: Vijesti