Datum objave: 08. Prosinac 2020

DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE / Učenici šibenske gimnazije Kristijan Šarac i Josip Vrdoljak postigli zapažene rezultate

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Dvojica učenika šibenske gimnazije "Antuna Vrančića" postigla su  je zapažen rezultat na nedavno održanom prvom on-line Državnom natjecanju iz geografije, a koje seodnosi se na prošlu školsku godinu 2019/2020. Učenik Kristijan Šarac (prošlogodišnji 2.a) osvojio je drugo mjesto u kategoriji drugih razreda srednjih škola (mentor Emil Matuša), a učenik Josip Vrdoljak (prošlogodišnji 1.a) sedmo mjesto u kategoriji prvih razreda (mentor Kristina Gracin).

Natjecanje je održano 23.11.2020. i trajalo je  6 sati, a rezultati su se  čekali sve do objave 4.12.2020. na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO). Natjecanje se sastojalo od pisanog ispita u kojemu su se ispitivala geografska znanja, geografske vještine te kartografska pismenost, a drugi dio natjecanja sastojao se od izrade istraživačkog rada kojim se provode i vrednuju geografske vještine samih natjecatelja.

Čestitamo našim vrijednim učenicima na zasluženim mjestima izborenim u iznimno jakoj konkurenciji na Državnom natjecanju, poručuju iz šibenske gimnazije.

Iz kategorije: Vijesti