Sidebar Menu

Datum objave: 18. Studeni 2020

NJEGUJEMO SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA / Pogledajte kako su to napravili u Gimnaziji Antuna Vrančića i Medicinskoj školi u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić
Treba oprostiti, ali ne i zaboraviti,  moto je  obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji je od ove godine i državni blagdan. On njeguje kulturu sjećanja među mladim generacijama koje nisu bile sudionici tih nemilih događanja.   Mnoge su škole dale obol tome pa tako i šibenska Medicinsko - kemijska  škola i Gimnazija Antuna Vrančića  Učenici Gimnazije Antuna Vrančića obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem svijeća u dvorištu škole. Izložbu i plakate na temu “Simboli Vukovara" izradili su učenici Korina Farkaš (3.b), Martina Slavica (3.b), Lucija Lušić (3.f), Anđela Popov (3.f) i Maro Drmač (4.f), a Lucija Zekanović snimila je film.
Svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara pokraj makete jednog od simbola obrane tog grada Vodotornja  zapalili su i učenici Medicinske škole i na svom portalu napisali:
Stoji grad
Pod kišom čelika, ognja i smrti
Jer paklena sila svoj zadnji ples vrti, stoji grad
Stoji grad
Vjecan ko narod ponosno stoji
I posljedne dane dušmanu broji
Vukovar, Vukovar
Iz majčinog krika sloboda se rađa
I uskoro bijela zaplovit ce lađa
Do sunca
Iz krvi i bola niknut ce cvijeće
I nikada narod zaboravit neće
Vukovar
Stoji grad
Ovdje možete pogledati film Lucije Zekanović:
 

Video

https://www.youtube.com/watch?v=cQIvtLE2J3Y&feature=emb_logo
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.