Datum objave: 17. Studeni 2020

PRISJEĆANJE NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE / Šibenčani će večeras zapaliti lampione u znak sjećanja na stradale u Vukovaru i Škabrnji

Diana Ferić
Diana Ferić

Večer uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 1991.,  u utorak 17. studenog 2020. s početkom u 17,30 sati na Trgu palih branitelja Domovinskog rata, ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku, učenici 6. razreda OŠ Meterize i članovi Društva „Naša djeca“ zapalit će lampione u znak sjećanja na sve stradale u Vukovaru i Škabrnji, a u 17 sati  župan Goran Pauk zajedno s učenicima Gimnazije Antuna Vrančića, paljenjem lampiona u Vukovarskoj ulici kod murala gradu heroju, odat će počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Lampione u obliku vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, osigurala je Šibensko-kninska županija te se tako uključila u humanitarnu akciju za pomoć vukovarskim udrugama koje rade s djecom s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.

Ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku lampione u obliku vukovarskog vodotornja, simbola žrtve ovog herojskog hrvatskog grada, zapalit će i predstavnici Grada Šibenika.  Zbog epidemioloških razloga, u simboličnom programu sudjelovat će samo jedan osnovnoškolski razred.

Lampioni će biti zapaljeni i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku.

U organizaciji Župe Gospa van Grada također u utorak, 17. studenog s početkom u 18 sati bit će služena sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata i za našu Domovinu, nakon čega će lampioni biti zapaljeni u Perivoju Luje Marune.

Pozivaju i se svi naši sugrađani da paljenjem lampiona u svojim domovima odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te svim žrtvama Domovinskog rata.

Podsjetimo, izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 18. studenog od ove godine proglašen je državnim blagdanom i neradnim danom. 

Iz kategorije: Vijesti