Sidebar Menu

Datum objave: 09. Studeni 2020

ŠIBENIK ZASLUŽUJE BOLJE / Zbog automobila parkiranih na nogostupu na Vidicima je ugrožena sigurnost djeci pješacima, a ništa se ne poduzima

Diana Ferić
Diana Ferić

Građani okupljeni u Facebook grupi "Šibenik zaslužuje bolje" poslali su otvoreno pismo Anti Nakiću, pročelniku Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Šibenika  negodujući zbog toga što se još uvijek nije ništa napravilo da se na Vidicima zaštite djeca, ali i ostali pješaci koji zbog automobila parkiranih na nogostupu moraju hodati kolnikom čime im je ugrožena sigurnost. Kao dokaz poslali su mu i fotografije i videomaterijal.

"Situacije sa slike i videa iz privitka su svakodnevnica na ovom potezu.Parkiranih automobila na pločniku duž ulice 8. Dalmatinske udarne brigade sve je više, a samo je pitanje vremena kada će nastradati neko dijete jer svaki tren mora silaziti na vrlo prometni kolnik da zaobiđe
parkirani automobil na nogostupu.

Dovršenje parkinga na "tri trake" su gradonačelnik i dogradonačelnici obećali do kraja 2019. Međutim, taj rok je probijen i na proljeće ove godine je Danijel Mileta izašao u javnost da je korona zeznula stvar, zaboravljajući vlastiti rok koji je bio prije ikakve korone. U prijevodu, tko zna kad će biti dovršeno. Istina, izborna je godina, čuda su moguća.

Nadalje, sve da se i "tri trake" osposobe već danas to je stvarno daleko od OŠ Vidici i parking s ove fotografije će se nastavljati pod normalno ukoliko ne postavite stupiće. Još bih samo napomenuo da su efektivno "tri trake" već sad pogodne za parkiranje, može se ući i izaći normalno automobilom, tako da je to zapravo već riješen problem, jedino vi odbijate provoditi pozitivne propise! Zar vam sigurnost školaraca koja je najrizičnija skupina zbog svoje visine ne znače ništa?

Uzmite u obzir da bi se o eventualnoj nesreći na tom potezu pisalo nanaslovnicama svih nacionalnih medija, kao i o tome da ste bili upućeni u problem, a da ste kao odgovorna osoba odbili postupiti po tom pitanju.

Molim vas još jednom gospodine Nakić da se ovaj vrlo rješivi problem proba srediti i prije tog spasonosnog rješenja "tri trake" koje će realno biti tko zna kada. Pravo rješenje je postaviti stupiće koji će štititi našu djecu od udara automobila, jer znamo dobro da će se nastaviti parkiranje i van radnog vremena vaših prometnih redara kad se konačno odlučite kažnjavati. Nismo za kažnjavanje ikog, ali nešto seučiniti mora. Trenutno stanje gdje se ovo tolerira se ne može objasniti drugačije nego da ste prisiljeni izvršavati komande politike, a to je vrlo jasno "ne talasaj s parkingom", stoji u tom pismu koje je potpisao admin Facebook grupe "Šibenik zaslužuje bolje"

 

 

 

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam