Datum objave: 05. Studeni 2020

SUDAC KRNIĆ REAGIRAO NA DEMANTI STIPE PETRINE / Tvrdi da je u demantiju Stipe Petrine ponovno navedeno niz netočnih, samovoljnih i sugestivnih navoda na njegovu štetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudac Krešimir Krnić reagirao je  na jučerašnji demanti njegovog demanija koji je poslao Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten i nekadašnji saborski zastupnik.

Prenosimo ga u cijelosti:

Obraćam Vam se kao glavnom uredniku radi objavljivanja reagiranja na demanti gospodina Stipe Petrine na ispravak netočne informacije od dana 23. listopada 2020. godine, a koji je na Vašem portalu objavljen 04. studenoga 2020. godine pod naslovom:

DEMANTI DEMANTIJA / Stipe Petrina tvrdi da sudac Krnić ne govori istinu da je odvjetnik imao Petrininu punomoć, ali i u vezi još puno toga 

u kojem se navodi:

  

  „Dakle sve to sudac Krnić itekako zna i ne može demantirati "DA JE ODVJETNIK RADIO NA SVOJU RUKU". Ne može to osporiti jer sam odvjetnik to PRIZNAJE.

 

 "Međutim ono što je jedino važno je činjenica da Krešimir Krnić u svom demantiju doslovno ništa nije demantirao. Dapače, ono što je u članku zanimljivo i zlokobno nije i ne može demantirati: "Naveo je da je njegova kaznena prijava protiv Krnića odbačena iako je utvrđeno da ju je utemeljio na istinitim činjenicama, a Krnić je priznao nezakonito postupanje.

Nadalje nije demantirao: "… jer je, kao predsjednik izbornog povjerenstva u Primoštenu zaprimao kandidature izvan roka i neuredne, odbijao primiti kandidaturu Petrinine liste…", pa posljedično jest utjecao na izborni rezultat" i to u korist osoba koje su se kandidirale na listama HDZ-a.

Bez obzira na to i bez obzira na ishod, neću stati! Uostalom Krešo Krniću ovo je tek prva runda, a među narodom možda ima još "Petrina" kojima je puna kapa svega.“

   

     U demantiju gospodina Stipe Petrine od dana 04. studenoga 2020.godine ponovno je navedeno niz netočnih, samovoljnih i sugestivnih navoda na štetu Krešimira Krnića kao suca Općinskog suda u Šibeniku.

-2-

         Stoga prema odredbi čl. 40. Zakona o medijima (narodne novine br. 59/04, 84/11, 81/13, dalje: ZM-a) zahtijevam da se bez promjene i dopuna na istom ili istovjetnom mjestu i na isti ili istovjetan način na koji je objavljen demanti gospodina Stipe Petrine objavi moje reagiranje kako slijedi:

         Netočni su i neistiniti navodi Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten, da je sudac Krešimir Krnić priznao da je postupio protivno pravilima, odnosno da je počinio kaznena djela protiv biračkog prava i da se ne zna gdje je izborni materijal  kojem se izgubio svaki trag.

         Naime, ukoliko bi se pažljivo čitao zahtjev za ispravak netočne informacije tada bi se primijetilo da se naglasilo da je u odnosu na lokalne izbore izvršeno izlučivanje gradiva nastalog u postupku provedbe lokalnih izbora slijedom čega je sačinjen zapisnik, klasa: LS-9/13 od dana 09. srpnja 2013.g. kojim se temeljem odredbe čl. 20. Pravilnika o zaštiti i obradi arhivskog gradiva nastalog u radu Državnog izbornog povjerenstva RH i drugih tijela za provedbu lokalnih izbora za Općinu Primošten, a u svezi odredbe čl. 14. st. 5. Pravilnika o vrednovanju te postupku odabiranja i izlučivanja arhivarskog gradiva, predložilo uništenje gradiva koje je taksativno nabrojeno u tabelarnom prikazu u zapisniku, te da je sačinjen zapisnik o predaji izborne građe, klasa: LS-11/13  kojim je izvršena predaja i odvoz građe prema specifikaciji izborne građe, pa se time zna gdje je izborna građa i da joj se nije izgubio trag.

         Upravo gospodin Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, nije demantirao:

  • da je dopisom od dana 22. travnja 2013.g. predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Općine Primošten Krešimir Krnić pozvao zakonskog predstavnika Općine Primošten da izvijesti Općinsko izborno povjerenstvo Općine Primošten o stanju privremeno arhiviranog izbornog materijala do proteka rokova za prigovor te je zakonskog predstavnika Općine Primošten izvijestio da će pristupiti preuzimanju izbornog materijala radi daljnjeg arhiviranja i čuvanja;

 

  • da je dopisom od dana 24. travnja 2013.g. klasa: 013-01/13-02/4, urbroj: 2182/02-02-13-2  Općina Primošten u potpisu načelnik Stipe Petrina dala odgovor na dopis od dana 22. travnja 2013.g. na način da je obavijestila Općinsko izborno povjerenstvo da je po isteku roka za žalbu sav izborni materijal za izbor za zastupnika u Europski parlament iz Republike Hrvatske, osim biračkih popisa, čistačica prema nalogu zakonskog zastupnika Općine Primoštenbacila u smeće (narodna izreka kaže: prevari me jednom – sram te bilo, prevari me dva puta – sram me bilo);

 

  • da je podnesena kaznena prijava Državnog izbornog povjerenstva protiv Stipe Petrine zbog kaznenog dijela uništenja i krivotvorenja izbornih isprava kažnjivo po čl. 337 st. 1. Kaznenog zakona RH prije podnošenja kaznene prijave protiv suca Krešimira Krnića;

 

  • da su u 2013.g. prethodno provedeni Izbori za članove Europski parlament iz Republike Hrvatske koji su održani dana 14. travnja 2013.g.

-3-

         Štoviše, da je Općina Primošten dopisom od dana 24. travnja 2013.g. u potpisu načelnik Stipe Petrina, obavijestila Općinsko izborno povjerenstvo da je po isteku roka za žalbu sav izborni materijal za izbor za zastupnika u Europski parlament iz Republike Hrvatske osim biračkih popisa, čistačica prema nalogu zakonskog zastupnika Općine Primošten bacila u smeće,  te da je  podnesena kaznena prijava Državno izbornog povjerenstva protiv Stipe Petrine zbog kaznenog dijela uništenja i krivotvorenja izbornih isprava kažnjivo po čl. 337 st. 1. Kaznenog zakona RH  proizlazi i iz već objavljenog članka na portalu Šibenik IN, autora A. Pa. od dana 20. studenoga 2013.g. pod naslovom:

           Utakmica Državnog izbornog povjerenstva i Općine Primošten

           Loptanje kaznenim prijavama za uništenje i krivotvorenje izbornih isprava

          u kojem je objavljeno, pa se citira (ne i parafrazira) dio teksta autora A. Pa:

          "Petrina nam je telefonski kazao da mu je sudac Krnić rekao da se materijali mogu baciti, a onda ga je nekidan iznenadio posjet policije.

  • Bacili smo te materijale jer nije moj ured skladište izbornog povjerenstva, ali prethodno smo pitali Krnića što da radimo s tim materijalom i on nam je rekao da ga možemo baciti – kaže Petrina koji je na sve zaboravio dok ga nije posjetila policija i tako doznao da je u Općinu stigla kaznena prijava za članak 337. uništenje i krivotvorenje izbornih isprava."

       "Sudac Krnić tvrdi da nikad nije rekao Petrini da se materijali smiju baciti.

  • Za sav izborni materijal koji sam zadužio kao predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva, osobno odgovaram i ne mogu dopustiti da se to tek tako baca. Nakon izbora, te kutije i panoi su ostali u prostorijama Općine jer takva je praksa, nismo ih mogli odmah preuzeti, no u međuvremenu, Petrina ih je bacio. Što se tiče popisa birača, taj materijal je uredno preuzet i nije bilo nikakvog kršenja zakona – rekao nam je sudac šibenskog Općinskog suda Krešimir Krnić."

       Dakle, sudac Krešimir Krnić već  je u 2013.g. demantirao počinjenje kaznenog djela uništenja i krivotvorenja izbornih isprava, te je kaznena prijava protiv suca Krešimira Krnića odbačena.

       Netočni su i neistiniti navodi Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten, da je Krešimir Krnić kao predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Općine Primošten neovlašteno zaprimao kandidature izvan roka i neuredne, odbijao primiti kandidaturu Petrinine liste jer je predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Općine Primošten  Krešimir Krnić objavio rezultate  izbora za članice/članove Općinskog vijeća Općine Primošten, klasa: LS-3/13 od dana 19. svibnja 2013.g. i to da je na lokalnim izborima Nezavisna lista Stipe Petrina – NLSP dobila 1.190 glasova odnosno 66,11% (Nositelj liste: Stipe Petrina), da je Nezavisna lista Stipe Petrina – NLSP dobila 9 mjesta u općinskom vijeću, kao i da je predsjednik Općinskog izbornog

-4-

povjerenstva Općine Primošten  Krešimir Krnić objavio rezultate  izbora za općinskog načelnika Općine Primošten, klasa: LS-4/13 od dana 19. svibnja 2013.g. i to da je na lokalnim izborima za općinskog načelnika Općine Primošten izabran Stipe Petrina koji je dobio 1.262 glasova odnosno 68,25%.

         Dakle, predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Općine Primošten Krešimir Krnić je uredno i ovlašteno zaprimio kandidaturu(e) Nezavisna lista Stipe Petrina – NLSP (Nositelj liste: Stipe Petrina).

         Netočni su i površni navodi gospodina Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten, da sudac Krnić itekako zna i ne može demantirati "DA JE ODVJETNIK RADIO NA SVOJU RUKU" i da ne može to osporiti jer sam odvjetnik to PRIZNAJE.

         U privitku žalbe protiv presude Općinskog suda u Zadru, gospodin Stipe Petrina dostavio je e-mail korespondenciju koja se vodila između gospodina Stipe Petrine i odvjetnika Milana Petričića u kojem je gospodin Stipe Petrina postavio pitanje: Da li sam vam potpisao punomoć u ovom predmetu?, a odvjetnik Milan Petričić je odgovorio: Navedeni predmet mailom si mi poslao nakon što si ti, a ne ja dao odgovor na tužbu, odnosno u vrijeme kada si primio poziv na pripremno ročište, da u to vrijeme si mi ostavio si mi punomoć za eventualno (dvije punomoći) zastupanje, jedan kazneni i ovaj parnični, koje sam obje po tvom nalogu dostavio.

         Dakle, gospodin Stipe Petrina je odvjetnika Milana Petričića obavijestio o parničnom predmetu koji se vodi pred Općinskim sudom u Zadru i izdao mu valjanu punomoć za zastupanje što priznaje u dostavljenoj e-mail korespondenciji.

       Nadalje, skreće se pozornost podnositelju reagiranja, gospodinu Stipi Petrini, na pogrešno navođenje imena suca Krešimira Krnića:

       - u dijelu teksta koji glasi "Uostalom Krešo Krniću ..." jer treba pravilno pisati "Uostalom Krešimire Krniću …" i

       - u dijelu teksta koji glasi "i rado bi se sučelio s Krešom Krnićem" jer treba pravilno pisati " i rado bi se sučelio s Krešimirom Krnićem".

          Bez obzira na sve rečeno, gospodine Stipe Petrina, ako imate volje, želje i slobodnog vremena, uz sve tekuće poslove koje obavljate, radujem se Vašim „rundama“.

         I za kraj, gospodine Stipe Petrina, EST DIFFICILLIUM SE IPSUM VINCERE (prijevod: Najteže je pobijediti samog sebe)

U Šibeniku, 05. studenoga 2020.g.

Krešimir Krnić

Iz kategorije: Vijesti