Datum objave: 30. Listopad 2020

POSEBNA POLICIJSKA AKCIJA / "Dane ljubaznosti u prometu" podržao i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić

Diana Ferić
Diana Ferić

Akcija "Dani ljubaznosti u prometu", u organizaciji Policijske uprave šibensko-kninske, održana je danas u Šibeniku kako bi potaknuli tolerantniji odnos  između vozača i pješaka i potaknuli vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, kao i pješake da koriste pješačke prijelaze. Akciji je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je simbolične nagrade uručio najsavjesnijim vozačima. 

Akcija je usmjerena na podizanje razine prometne kulture kod svih sudionika u prometu. Ljubaznost u prometu kod vozača očituje se na način da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ta gesta ima značenje „Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu“. S druge strane, pješake potičemo da se vozačima zahvale ili naklonom glave ili drugom gestom „zahvale“. 

Projekt je podržala i Turistička zajednica grada Šibenika. Policajci su nadzirali poštivanje pješaka na pješačkim prijelazima te su temeljem njihovih zapažanja Ministarstvo unutarnjih poslova i Turistička zajednica Grada Šibenika nagradili 20 najljubaznijih vozača.

FOTO: ŠibenikIN. 

Iz kategorije: Vijesti