Datum objave: 29. Listopad 2020

PRIZNANJE KRATIVCIMA IZ STUDIJA IDEARUM / Njihovi Mobili s Male lože na Izložbi hrvatskog dizajna 2019 / 2020 u oštroj konkurenciji

Diana Ferić
Diana Ferić
Multifunkcionalni pultovi  na  Maloj loži u Šibeniku, koji su postavljene u sklopu projekta Recolor, a dizajnirali su ih Franka Baranović i Antonio Šunjerga iz studija "Idearum", nominirane su za nagradu  u kategoriji industrijski/produkt dizajn na Izložbi  hrvatskoj dizajna 2019 /2020. 
 
Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja, uključujući dizajn vizualnih komunikacija i grafički dizajn, industrijski dizajn, dizajn ambalaže, dizajn prostornih intervencija i sustava, dizajn interakcija i elektroničkih medija, kritički, odnosno konceptualni dizajn, modni i odjevni dizajn itd.
 
"Nakon “hrpu”godina rada i projekata  nagrada bi bila  kruna karijere svakog dizajnera, ali uz ovakvu konkurenciju i ovo je već uspjeh . Od samog početka projekta svi smo bili puni entuzijazma bez obzira na situaciju s Covidom koja nas je snašla. Veleučilište u Šibeniku u sklopu projekta Recolor angažiralo nas je da osmislimo ovu prekrasnu priču uz punu podršku Grada Šibenika. Jedini smo grad koji nije odgodio projekt za sljedeću godinu  već  smo ustrajali. Hvala svima koji su sudjelovali na projektu i koji su zajedno s nama bili dio ove prekrasne priče", napisala je na svom Facebook profilu Franka Baranović.  
 
 
Na izložbu je prijavljeno  497 radova, a Selekcijska komisija  je odabrala 294, od toga 247 profesionalnih i 47 studentskih radova. To je dosad, od prvog izdanja Izložbe hrvatskog dizajna održane 1999. godine, najobimnija selekcija napravljena u sklopu ovog bijenalnog projekta.
 
Mobili (lat. pokretan) je multifunkcionalni pult, inovativan u sposobnosti da se putem kompleksnog sistema kolotura preobražava na vrlo lagan način različitim zahtjevima i korisnicima. Osnovna funkcija, ili bolje rečeno, poruka Mobilija je oživljavanje starih gradskih jezgri kako bi ponovno zaživjele i vratile život u svoje zidine. Svojim naizgled jednostavnim dizajnom i upotrebom prirodnih materijala ne nameće se, nego prilagođava kulturnoj baštini. U interakciji s istom ostavlja trg otvorenim i neopterećenim,  unoseći u njega istovremeno nove značajne vrijednosti čime ga revitalizira.
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3