Datum objave: 27. Listopad 2020

UČITELJICA HELENA ŠARIĆ NEUMORNA JE I DALJE / Sa svojim učenicima izradila slikovnicu "Daruj krv" kako bi pomogli osvještavanju o važnosti darivanja krvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Slikovnica  „Daruj krv“ koju su izradili učenici Osnovne škole „Juraj Šižgorić“ pod vodstvom učiteljice Helene Šarić promovirana je danas u Muzeju grada Šibenika Ravnateljica Gradskog Crvenog križa Šibenik Tonka Mikulandra izrazila je zadovoljstvo odazivom u situaciji pandemije koronavirusa kao i pohvale angažmanu šibenskih osnovnoškolaca koji su svojom  slikovnicom pomogli osvijestiti važnost dobrovoljnog darivanja krvi.

„Nadamo se kako će ova slikovnica biti putokaz za naš daljnji rad s djecom, jer djeca su ono na čemu gradimo našu budućnost, te njima moramo posvetiti svu pažnju", rekla je ravnateljica Mikulandra.

Šibenski osnovnoškolci slikovnicu su izradili povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada, na dan kada je 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na načelima daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.

Predstavljanju slikovnice nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

Helena Šarić radi kao učiteljica već gotovo 30 godina, a poznata je po svom kreativnom radu i poticanju djece na kreativno izražavanja. Bila je ove godine i kandidatkinja za priznanje "Šibenska grandeca". 

Iz kategorije: Vijesti