Datum objave: 19. Listopad 2020

USPJEH ŠIBENSKIH INOVATORA / Damir Županović i Stipe Ercegović osvojili brončanu medalju za svoju inovaciju - džepni uređaj za dezinfekciju koji je sada IN

Diana Ferić
Diana Ferić

Inovatori Društva inovatora Faust Vrančić-Šibenik Stipe Ercegović i Damir Županović osvojili su brončanu medalju za inovaciju i to za džepni uređaja za dezinfekciju na 18. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja se od 14. do 17. listopada održala u Zagrebu, u konkurenciji od 180 inovacija.

Ovogodišnja ARCA je jedina izložba inovacija u Europi koja se pod strogim epidemiološkim mjerama održala uživo. Stručni ocjenjivački sud sastojao se od sveučilišnih profesora i ljudi iz gospodarstva, koji su u šibenskim inovatorima prepoznali veliki potencijal. Posebno ih se dojmio Stipin i Damirov džepni uređaj za dezinfekciju površina i predmeta jer je itekako aktualan u vremenu u kojem živimo.

"Dezinfikator šibenskih inovatora razlikuje se od sličnih proizvoda iznimno malim dimenzijama te vrlo kratkim vremenom koje je potrebno za dezinfekciju, tj. svega nekoliko sekundi. Ugrađena punjiva baterija velikog kapaciteta omogućuje korisnicima da uređaj koriste i kao powerbank, a u uređaj je integrirana i baterijska svjetiljka, kao još jedan funkcionalan i koristan dodatak. Ponosni smo, što kao društvo inovatora možemo dati podršku takvim vrijednim mladim ljudima kao što su Stipe Ercegović i Damir Županović.Ovom prilikom pozivamo sve neotkrivene inovatore da nas kontaktiraju, kako bi im svojim iskustvom pomogli ostvariti puni potencijal i svoju darovitost darovati svijetu. Nadamo se da će Stipin i Damirov džepni uređaj za dezinfekciju vrlo brzo u proizvodnju, odnosno široku uporabu i svima nam pomoći da u sadašnjim uvjetima lakše očuvamo svoje zdravlje", kažu u Društvu inovatora "Faust Vrančić".

U izradi prvog prototipa pomogli su i djelatnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, koji su izradili 3d model kao osnovu za daljnje usavršavanje proizvoda.

Iz kategorije: Vijesti