Datum objave: 19. Listopad 2020

IZABRAN NOVI PODŽUPAN / Ognjen Vukmirović, medicinski tehničar iz Vrbnika kod Knina izabran je za podžupana Šibensko - kninske županije iz redova srpske manjine

Diana Ferić
Diana Ferić

Ognjen Vukmirović, kandidat SDSS-a uvjerljivo je pobijedio na prijevremnim izborima za podžupana Šibensko - kninske županije iz redova srpske manjine koji su održani jučer. Vukmirović je dobio gotovo 90 posto biračkih glasova (2084), a njegov protukandidat SDP-ov Ilija Krneta 8,7 posto (201), pokazuju rezultati sa sva 54 biračka mjesta. Vukmirović je po struci medicinski tehničar i radi u kninskoj bolnici.

Odaziv na izbore bio je relativno slab, svoje pravo iskoristilo je manje od četvrtine birača. Od ukupno upisanih 9680 glasalo je 2320 birača odnosno 23,9 posto. Nevažećih listića bilo je 35 odnosno 1,5 posto.  U Šibeniku je na izbore izašlo samo devetero pripadnika srpske nacionalnosti i svi su glas dali iliji Krneti,

Nedjeljni izbori protekli su uredno, nikakve nepravilnosti nisu dojavljene, nije bilo ometanja reda, rekla je Hini Nives Nikolac, predsjednica Županijskog izbornog povjerenstva Šibensko-kninske županije.

No Ilija Krneta je na svom Facebook profilu napisao kako je bilo primjera da su SDSS-ovci ucjenjivali starčad i to, primijetio je, takozvani humanitarci da im neće kupovati lijekove ako ne glasaju za SDSS.

Iz kategorije: Vijesti