Datum objave: 15. Listopad 2020

NOVI DNEVNI REKORD / U Hrvatskoj danas imamo gotovo 800 novooboljelih od bolesti COVID - 19, najviše u Zagrebu, 211

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi dnevni rekord novooboljelih od bolesti COVID - 15 u Hrvatskoj. Danas  imamo, prema priopćenju Nacionalnog stožera 793 nova slučaja te bolesti,a  ukupno 3562. Među njima je 439 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminulo je 10 osoba. Testirano je 6696 ljudi.

U Zagrebu je jučer također bio rekordan dan s 211 zaraženih. Danas je u Zagrebu zabilježen isti broj novozaraženih kao i jučer - 211, potvrdio je ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar, piše Index.hr.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježena je 21.741 osoba zaražena koronavirusom, od kojih je 334 preminulo. Ukupno se oporavilo 18.197 osoba, od toga 308 u zadnja 24 sata.

PRaste broj novooboljelih od COVID 19 u cijeloj Europi pa  europske  države vraćaju restriktivne mjere kako bi spriječile daljnje širenje koronavirusa, i dalje se opirući potpunom prekidu društvenih aktivnosti, no zatvarajući škole, otkazujući medicinske zahvate koji nisu hitni i regrutirajući studente medicine.

Većina europskih vlada je tijekom ljeta ublažila restriktivne mjere kako bi vratila u život svoja gospodarstva već pogođena velikim padovima i gubitkom radnih mjesta nakon prvog vala pandemije.

No povratak aktivnosti u normalu - od gužvi u restoranima do početka novih školskih godina - doveo je do velikog rasta broja novozaraženih na cijelom kontinentu.

Kafići i drugi ugostiteljski objekti zatvarani su među prvima pod novim restriktivnim mjerama, no širenje zaraze sada je ispit spremnosti vlasti da ostave škole otvorene i održe funkcioniranje zdravstvenog sustava.

Slovenska vlada u srijedu kasno navečer objavila je da uvodi nove drastične mjere u borbi protiv korone.

Od ponedjeljka će se škola od petog razreda osnovne škole naviše održavati na daljinu. Od petka se uvodi i ograničavanje kretanja između crvenih statističkih regija u Sloveniji, kojih je sedam. U tim će regijama nošenje maski biti posvuda obvezno, ograničit će se rad određenih uslužnih i sportskih djelatnosti i zabraniti okupljanje više od deset ljudi, javljaju slovenski mediji.

Iz kategorije: Vijesti