Datum objave: 07. Listopad 2020

OSLOBOĐENI TODORIĆ USTVRDIO :Iza monstruozne optužnice protiv mene stoji Borg grupa i Ante Ramljak pod pokroviteljstvom Plenkovića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Bivši većinski vlasnik Agrokora Ivica Todorić oslobođen je krivnje da je izvukao 1,25 milijuna eura iz te tvrtke. Vijeće Županijskog suda u Zagrebu oslobodilo je krivnje i troje suokrivljenih, Antu Huljeva, Pirušku Canjugu i Nicole De Rossi. Sutkinja Maja Štampar Stipić odluku je argumentirala rekavši kako tijekom postupka jednostavno nije dokazano da su Todorić i suokrivljeni izvukli novac iz Agrokora onako kako je tužiteljstvo tvrdilo, prenosimo s portala Telegram.hr.

Nakon oslobađanja krivnje bivši vlasnik Agrokora pred novinarima je dao opsežnu izjavu. „Nisam htio davati izjave za vrijeme procesa, ali danas mogu kazati da je Tužilaštvo na sud poslalo monstruoznu lažnu optužbu koju je poslala Borg grupa, Ante Ramljak pod pokroviteljstvom Plenkovića. Nakon smjene dva država odvjetnika dolazi treći koji je dobio zadatak da progura ove optužnice. Naša državna odvjetnica uzima upravo te lažne i kriminalne optužnice, a upravljana je daljinskim upravljačem zvanim Božinović“, rekao je bivši gazda Agrokora.

I DALJE SE NEĆE BRANITI

Todorić je potom izvadio podatke iz Indeksa o vladavini prava, kao argument da je tijekom Plenkovićevog premijerskog mandata Hrvatska postala ekstremno korumpirana država. „Vi ste svjesni da je 80 posto sudionika u korupciji bili članovi HDZ-a ili Vlade. Hrvatska je uništena ekonomski, društveno i politički“, kazao je Todorić, koji je tu tezu potkrijepio podacima o padu industrijske proizvodnje.

Todorić je nastavio govoriti o svojim pravnim problemima, tvrdeći da iza njih stoji premijer Plenković. „Bojim se da će se sad Plenković vaditi na to da imamo neovisno sudstvo, da bi za neke druge stvari radio pritisak na tužilaštvo i progurao ih“, požalio se Todorić, dodavši da će budno pratiti premijerove poteze i o svemu obavještavati javnost. Bivši vlasnik Agrokora uvjeren je kako će unatoč svemu biti oslobođen optužbi i u slučaju „Veliki Agrokor“. „Vidjeli ste da se ovdje nisam branio. Neću to raditi ni u velikoj“, najavio je.

LEX AGROKOR POTPISAO ‘POD PRITISKOM’

„Borim se da raskrinkam korupciju, i imam dokumentaciju. Vidjet ćete što se sve u ovoj našoj državi događalo kada sve to izađe van“, dodao je. Todorić je ponovio kako smatra da današnja oslobađajuća presuda nije dokaz da je hrvatsko pravosuđe neovisno. Na pitanje zašto je potpisao Lex Agrokor Todorić je kazao da je bio izložen nepodnošljivom pritisku. „Gospođa Dalić je izdržala pet dana pritiska. Ja sam izdržao 90 dana. Došli su kod mene u ured i rekli potpiši, i to su tražili prije Lexa. I sve pod rukovodstvom Plenkovića, koji i danas pokušava zamuljati oko Agrokora”, tvrdi.

U nastavku izlaganja Todorić je Plenkovića usporedio sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, primijetivši da su ta dvojica „napravili ekonomski uspješnu Mađarsku i Srbiju“, dok je hrvatska „ekonomski rastočena“. Potom je izrazio uvjerenje da bi on bio sposoban za 50 dana pokrenuti Agrokor. „Za Hrvatsku mislim da bi nam trebalo pet mjeseci“, kazao je. Na kraju izjave Todorić je novinarima podijelio fascikle sa spisima, i poručio da se uskoro opet vide.

FOTOČ HINA

Iz kategorije: Vijesti