Sidebar Menu

Datum objave: 29. Rujan 2020

DOBRA VIJEST / Udruga gluhih i nagluhih u Županiji provedi program osposobljavanja ljudi s tih teškoćama kako bi se lakše zaposlili

Diana Ferić
Diana Ferić

"PODRŽITE NAS!" naziv je projekta Udruge gluhih i nagluhih Šibensko-kninske županije,a cilj im je osposobiti za zapošljavanje  15 gluhih i nagluhih osoba u Županiji. Partneri na projektu su im Centar za socijalnu inkluziju Šibenik i Udruga Franak iz Zagreb, a traje do rujna 2022. godine. Financira se iz Europskog socijalnog fonda.

"Želimo povećati mogućnosti ulaska na tržište rada 15 osoba s invaliditetom na području ŠKŽ kroz održavanje programa osposobljavanja tajnika/ca, kao i održavanje programa neformalnog obrazovanja, meke vještine i informatičke radionice, čime bi se doprinijelo smanjenju socijalne isključenosti i dodatne marginalizacije", kažu u toj udruzi.

Plan im je osposobiti 15 članova udruge gluhih za poslove administratora uredskog poslovanja koje se upisuje u radnu knjižicu.

UVJETI UPISA:

-Završena srednja škola

  1. KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

 

  • Sudjelovati u vođenju uredske dokumentacije na primjeren način
  • Koristiti odgovarajuće komunikacijske vještine u uredskom poslovanju.
  • Voditi poslovnu korespodenciju putem dopisa, faksa i e-maila primjenjujući adiminstrativno funkcionalni stil.
  • Formulirati i oblikovati pisanu poslovnu komunikaciju
  • Pripremiti i razvrstati poslovnu dokumentaciju za potrebe knjigovodstva
  • Komunicirati na primjeren način putem društvenih mreža, newslettera i web-chata.
  • Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.
  • Program osposobljavanja u trajanju od 270 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa izvodit će se u trajanju od 79 nastavnih sati i vježbe u trajanju 71 sat u učionici ustanove, a praktična nastava u trajanju 120 sati provodi se u cjelosti uz pomoć i praćenje radnih instruktora 4 sata dnevno. Realizirat će se u uredima tvrtki s kojima Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji
  •  
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam