Datum objave: 28. Rujan 2020

DIGITALNI NOMADI TU SMO / Šibenik dobio Centar za poduzetništvo i nove tehnologije "Trokut", a otvorio ga je osobno premijer Plenković

Diana Ferić
Diana Ferić

Novoizgrađeni poduzetnički inkubator za nove tehnologije "Trokut" u Šibeniku  kao centar budućnosti namijenjen digitalnim nomadima otvorio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković kazavši da je taj projekt oličenje  svega onoga što je Hrvatska dobila ulaskom u EU i dobar primjer korištenja europskih fondova."Posebno mi je drago da smo ovdje uoči Dana grada Šibenik i što otvaramo ovaj novi centar koji će služiti za obrazovanje mladih ljudi koji kroz svoj start-up žele slijediti svoj put poput naših giganata iz Infobita i Nanobit. Ova investicija od 28 milijuna kuna pokazuje  Šibenik i Šibensko-kninska županija ušle u četvrtu industrijsku revoluciju i siguran sam da će biti privlačni onim mladima koje zovemo digitalnim nomadima", kazao je premijer.

Direktorica tog centra Dijana Mudrinić, koja je nakon što je radila u europskim metropolama i iskustvo stjecala u HUB -u 385 u Zagrebu kao centru znanja, kreativnosti i inovacija kazala je kako joj je cilj da Trokut postave najveći i najznačajniji centar takve vrste u Dalmaciji koji će pomoći jačanu IT zajednice što se ne događa preko noći. Napomenula  je kako se IT sektor povezuje samo s računalima i softverima, ali da je on puno više  i da može spojiti tradiciju, kao što je sušenje pršuta na Miljevcima ili maslinarstvo s modernom tehnologijom.

Petar Mišura, pročelnik Ureda za gospodarstvo i EU fondove Grada Šibenika pdojsetio je da je projekt Trokut pokrenut još 2013. godine te je zahvalio svima koji su u njemu sudjelovali.

Šibenski gradonačelnik  Željko Burić u svom je obraćanju kazao kako "nema Eu projekta koji u Šibeniku nije ostvaren" te kako  je sve što je napravlejno Eu novcem samoodrživo i uspješno.

Trokut, centar za poduzetništvo i nove tehnologije je supermoderni coworking i poduzetnički prostor površine 2.084 metara četvornih. Namijenjen je prvenstveno startupima, freelancerima i digitalnim nomadima u IT industriji koji u njemu mogu unajmiti prostor za rad kao i edukaciji svih dobnih skupina u području IT-a.

To je novi pristup stvaranju uvjeta za rad poduzetnika jer se uz suvremeno opremljen psolovni prostro nalazi i prostor za odmor i rekreaciju. 

Iz kategorije: Vijesti