Datum objave: 22. Rujan 2020

NOVA INVESTICIJA / U Šibeniku se gradi veteranski centar za 142 korisnika, radove obišao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Diana Ferić
Diana Ferić

Radove na izgradnji Veteranskog centra u Šibeniku obišao je danas potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nazočnosti gradonačelnika Željka Burića, župana Gorana Pauka te predstavnika braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Veteranski centar gradi se na prostoru nekadašnje vojarne Bribirskih knezova, prostirat će se na 5.800 četvornih metara, u kojem će moći boraviti 142 osobe. Centar će sadržavati bazen, nogometno, košarkaško, tenisko igralište i boćalište te parkiralište. 

„Iznimno mi je zadovoljstvo danas biti u Šibeniku na lokaciji izgradnje jednog od četiri veteranska centra koja gradimo u Hrvatskoj, a posebice u prigodi kada izražavamo zahvalnost i poštovanje hrvatskim braniteljima za pobjedu u Rujanskom ratu. Radovi na izgradnji centra napreduju predviđenom dinamikom, a po svemu sudeći ovo će biti prvi izgrađeni Veteranski centar. Vrijednost projekta izgradnje Veteranskih centara iznosi 238 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava financirano iz fondova EU. Objekt u Šibeniku vrijedan je 69 milijuna kuna te će, nakon izgradnje, omogućiti stalni boravak za 140 korisnika, a zaposlit će 30-ak osoba. Centar će pružati psihosocijalnu pomoć i osnaživanje hrvatskih branitelja te će se provoditi čitav spektar aktivnosti“, kazao je ovom prigodom ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Radovi na izgradnji Centra započeli su u srpnju ove godine, a izvodi ih tvrtka Strabag d.o.o.

Prije početka samih radova Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Šibenik odradili su čitav spektar nužnih radnji rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dozvola, a na kraju je potpisan sporazum o suradnji u sklopu kojeg je Grad osigurao pristupnu cestu i komunalnu infrastrukturu za navedeni projekt.

„Od samog početka suradnja Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Šibenika bila je odlična što se sada vidi na terenu. Ovo je idealna lokacija zbog blizine grada, ali moram kazati i zbog predviđene gradnje nove bolnice u produžetku ovog prostora. Bit će to ogledni primjer spoja zajedničke infrastrukture za sve što je potrebno veteranima, rehabilitacija te kvalitetna zdravstvena skrb.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Župan Goran Pauk prilikom obilaska radova izrazio je podršku izgradnji Centra koji će postati dostupan braniteljima koji su podnijeli najveći teret u stvaranju Republike Hrvatske.

Na izgradnju Centra u ime predstavnika braniteljskih udruga osvrnuo se Miljenko Poljičak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, te zahvalio ministru.

„Mi Šibenčani posebno smo ponosni na izgradnju ovog centra koji će pripomoći psihičkoj i fizičkoj rehabilitaciji hrvatskih branitelja, a vjerujem da smo ovakav objekt i zaslužili jer smo izvojevali prvu pobjedu u Domovinskom ratu“, poručio je Poljičak.

IZVOR: Službene stranice Grada Šibenika

Iz kategorije: Vijesti