Datum objave: 17. Rujan 2020

SEZONSKE BRODSKE LINIJE / Brojni Šibenčani kupali su se ove godine na Jadriji i Martinskoj zahvaljujući povoljnom brodskom prijevozu

Diana Ferić
Diana Ferić

Brodovi 'Avalon' i 'Plima' kojis u vozili na Martinsku odnosno Jadriju tri ljetna mjeseca uspješno su odradili još jednu sezonu i sudeći prema broju prevezenih putnika bile su pun pogodak.

„Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih smo i ove godine uspostavili brodsku liniju, koja se pokazala i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu“, poručio je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Brod 'Avalon' je tako postao sinonim za prijevoz do Martinske, dok je 'Plima' oduševila jadrijaše koji su svaki dan mogli uživati u ugodnoj vožnji do kultnog gradskog kupališta.

„Za razliku od lanjske sezone, ove godine bilježimo porast korištenja pruge i to pretežito među domaćim ljudima i domaćim gostima koji su prepoznali kvalitetu projekta. Nažalost, izostao je veliki broj turista zbog pandemije, ali takva je situacija na globalnoj razini “, kazao je Dragan Slavica iz Avalon Yachtinga, koncesionara brodske linije za Martinsku.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Iza gradskih brodskih linija je druga odrađena ljetna sezona, a sudeći prema reakcijama građana i stranih i domaćih gostiju, postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti