Datum objave: 10. Rujan 2020

MODERNOM TEHNOLOGIJOM PROTIV COVID 19 / Šibenska tvrtka UV Ready donirala šibenskoj bolnici četiri svjetiljke za dezinfekciju prostora prirodnim načinom

Diana Ferić
Diana Ferić
Šibenska bolnica je među prvim bolnicama u Hrvatskoj dobila  moderne UV - C svjetiljke koje su vrijeme borbe protiv širenja koronavirusa dragocjene za dezinfekciju prostora.Takve četiri svjetiljke donirala im je šibenska tvrtka UV Ready d.o.o. iz Šibenika kao doprinos u borbi protiv koronavirusa (COVID-19), kako je danas rečeno na konferenciji za novinare u ravnateljstvu te bolnice. 
 
Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice zahvalila je predstavnicima te tvrtke Martinu Kristiću i Orneli Šupe na toj vrijednoj donaciji koja će pomoći u zaštiti i djelatnika bolnice i pacijenata, a donatori su izrazili zahvalnost što je Bolnica tu donaciju prihvatila i zadovoljstvo što upravo šibenska bolnica sada ima takve moderne svjetiljke koje  prirodna i učinkovita metoda pročišćavanja vode, zraka i površina od bioloških zagađivača kao što su bakterije, virusi i gljivične spore, uključujući i koronavirus (COVID-19). 
"Tvrtka OSRAM koja proizvodi te lame nedavno je instalira njih čak 2 000 u 100 bolnica u Wuhanu u Kini i rezultati su odlični tako da nam je iznimno drago što smo tako nešto darovali našoj bolnici. Kod odabira ove tehnologije uvjet je bio da je riječ o prirodnih putem, svjetlom, bez ikakvih kemikalija dezinficira prostor", kazao je Martin Kristić.
Ornela Šupe je dodala kako je bila sretna kada je obilazeći odjele radi izbora lokacije za postavljanje tih lampa vidjela zadovoljstvo na licima djelatnika bolnice koji su bili sretni što dobivaju modernu tehnologiju za dezinficiranje prostora što je bitno i njima i pacijentima. 
 
Dvije lampe su postavljene na bolničke odjele,a dvije su u prostoru za trijažu u kojem se obavlja testiranje na bolest COVID 19. 

 

Tvrtka UV Ready zajednička je tvrtka troje partnera koji  su se udružili jer pružaju komplementarne usluge i mogu na tržištu ponudi kvalitetni proizvod, a spojio ih je rad u Poduzetničkom inkubatoru u Šibeniku u kojem svi troje imaju poslovni  prostor. Martin Kristić ima tvrtku za energetsku učiNkovitost, Franko Jurić za električne instalacije, a Ornela Šupe za čišćenje prostora u čemu sada koriste i te UV - C lampe.

Dvije lampe su postavljene na bolničke odjele,a dvije su u prostoru za trijažu u kojem se obavlja testiranje na bolest COVID 19. 

 
Iz kategorije: Vijesti