Datum objave: 10. Rujan 2020

NOVI KADROVI / Diana Mudrinić, kći Ivice Mudrinić direktorica je šibenskog Inkubatora za nove tehnologije, a danas je potpisala i prvi Ugovor

Diana Ferić
Diana Ferić

Zagrepčanka porijeklom iz Šibensko - kninske županije Diana Mudrinić, kćerka Ivica Mudrinića, poslovnog čovjeka i nekadašnjeg ministra prometa i veza RH izabrana je za direktoricu šibenskog Inkubatora za nove tehnologije  koji će djelovati u novoizgrađenom prostoru u Mandalini nazvanom Trokut. Ona je predstavljena danas na potpisivanju Ugovora o poslovnoj suradnji između Veleučilišta u Šibeniku i Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o.  koji je potpisiala s dekanom  Ljubom Runjić u nazočnosti šibenskog gradonačelnika Željka Burića. 

“Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut logični je nastavak i nadogradnja svih naših dosadašnjih ulaganja u obrazovanje, a ova danas formalizirana suradnja čini jaku osnovicu visokoobrazovnog iskoraka na području grada Šibenika. Ovom suradnjom omogućit će se mladima da razvijaju svoje vještine uz podršku obrazovne ustanove, odnosno šibenskog Veleučilišta, ali i inovativne tvrtke kao što je Inkubator Trokut”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić te predstavio novu direktoricu, Dianu Mudrinić.

„Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik će otvoriti svoja vrata krajem rujna, a naša namjera je da to mjesto postane sigurna luka i drugi dom jednoj šarenoj družini. Konkretno, želimo napraviti poduzetničku zajednicu u kojoj će poduzetnici pod našim krovom imati potrebne alate da razvijaju svoje projekte i inovacije i hrabro ići ka njihovoj realizaciji. Istovremeno, želimo pružiti priliku djeci i mladima da naprave svoje prve korake u svijet IT-a, te ćemo za njih organizirati adekvatne radionice i edukaciju kako bi dalje razvijali svoje STEM vještine.  Naravno, Trokutu je cilj biti podrška lokalnoj poduzetničkoj sceni, a obradovat će nas i dolazak poslovnih ljudi iz cijelog svijeta koji će pokucati na naša vrata jer će u Trokutu pronaći kvalitetnu poslovnu infrastrukturu kako bi spojili ugodno s korisnim, odnosno rad i odmor.  S obzirom na sve navedeno, iznimno nam je dragocjena suradnja koju danas započinjemo s našim partnerom Veleučilištem u Šibeniku koji će područje edukacija dignuti na još jednu višu razinu, sukladno potrebama tržišta i strateških partnera iz IT sektora te drugih poduzetničkih centara i HUB-ova. Koristim ovu priliku se zahvaliti Gradu Šibeniku i svim suradnicima i partnerskim institucijama koji su omogućili da se razvije poduzetnički centar Trokut.”, kazala je Mudrinić.

Područje djelovanja Centra Trokut je usluga coworking prostora za tvrtke/pojedince s područja novih tehnologija, usluga poduzetničkog inkubatora tehnoloških tvrtki, kreiranje i provođenje Edukacijskog programa za nove tehnologije te organizacija konferencija, kongresa, edukacija s područja novih tehnologija.

Iz kategorije: Vijesti