Datum objave: 03. Rujan 2020

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ / Danas ponovno rekord - imamo 369 novooboljelih u 24 sata, troje bolesnika s COVID 19 je preminulo

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekordan broj novooboljelih u Hrvatskoj u 24 sata zabilježe je danas. Imamo 369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2634, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 269 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 pacijenata.

Tri osobe su preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11094 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 194 preminulo, 8266 se oporavilo.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ -a je najavio da matematički model  koji su razradilu pokazuje da bi broj oboljelih od sredine rujna trebao pasti.

Epidemiolog dr. Branko Kolarić gostovao je na N1 televiziji gdje je upitan za model koji je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak  spominjao, a koji kaže da bi brojke trebale padati krajem mjeseca.

'To bi prof. Capak ili ljudi koji su radili trebali bolje objasniti. Ja nisam takav optimist, to mi je više na nivou dobrih želja. Koliko znam o matematičkom modeliranju, Covid nije zahvalan za modele. To možete primijeniti na HIV infekcije, ovdje je od dana do dana i ovisi o previše faktora. Ne bih bio hrabar napraviti predikciju za 3 -4 tjedna', rekao je Kolarić

Iz kategorije: Vijesti