Datum objave: 26. Kolovoz 2020

"ŠIBENIK MOŽE BOLJE" UPOZORAVA / Učenici OŠ Vidici izloženi su pogibelji na putu prema školi zbog "uzurpiranih" nogostupa

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani okupljeni u Facebook grupi "Šibenik može bolje" upozorili su javnost na opasnost kojoj su izloženi učenici OŠ Vidici na putu do škole jer nemaju slobodane nogostupe. Kako to izgleda možete vidjeti u Fotogalweriji i video clipu. U njihovom priopćenju stoji:

 

"Školska godina brzo počinje, ove nogostupe će koristiti silni mališanina putu do OŠ Vidici. Nažalost, moraju svakih par metara silaziti snogostupa na vrlo prometnu cestu, s nogostupa koji služi za njihovusigurnost, ali i sigurnost svih pješaka da dođu do svoje škole, pekare,dućana, crkve i ostala interesna mjesta uzduž ove ulice. Ne trebanaglašavati da je tu dosta prometno i da se juri i samo je pitanjevremena kad će netko nastradati.

Obraćam se medijima, predsjedniku mjesnog odbora Vidici Marijo Baiću,Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti, gradonačelniku Buriću iprometnoj policiji u nadi da se ovaj problem riješi. Ovo je klasičniprimjer da jedna manjina, svega 10-15 uvijek istih individua parkiraautomobil na putu predviđenom isključivo za pješake i potpuno blokira iugrožava tisuće stanovnika koji tu žive i svakodnevno prolaze! Idealnorješenje bi bilo postaviti stupiće koji će "dežurati" 24/7 i to ne bismio biti preveliki izdatak za jedan grad i to je nešto što drugigradovi rutinski rade.

Ne zazivam kažnjavanje, ali svakako bi trebalo učiniti nešto za našudjecu i postaviti stupiće koji su, vjerujem, najbolja opcija. Djeca suniska i u najvećoj opasnosti udara automobila dok izlaze na kolnik jerzbog parkiranog automobila neće vidjeti nadolazeće auto, a i obratno,vozač neće vidjeti nisko dijete i za čas dođe do u potpunosti nepotrebnetragedije, zbog nečijeg komoda i nevoljkost traženja validnog parkingmjesta.

Mi kao društvo moramo paziti na naše najmlađe, a službe grada Šibenikasu taj instrument koji može napraviti neku konkretnu promjenu na terenui izboriti se s par nezadovoljnika koji će morati potražiti prikladnijiparking za svoje automobile, parking koji neće ugrožavati nikoga. Akonećete vi u dogovoru nešto poduzeti, tko će se zauzeti za našu djecu injihovu sigurnost u prometu?

Nadam se da ćete ozbiljno razmisliti o prijedlogu stupića, ali naravnosvakako ćete vi bolje znati kako riješiti ovaj problem uz konzultaciju sprometnom strukom".

Iz kategorije: Vijesti