Datum objave: 24. Kolovoz 2020

OBJAVLJEN JAVNI POZIV / Ako ste slabijeg imovinskog stanja Grad Šibenik vam daje 300 kuna za nabavu djeci radnih bilježnica i školskog pribora

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik poziva roditelje/skrbnike učenika osnovnih škola s mjestom prebivališta na području Grada Šibenika, na podnošenje Zahtjeva za ostvarivanjem prava na jednokratnu novčanu pomoć za nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala za 2020/2021. školsku godinu. Na Javni poziv mogu se javiti korisnici prava na dječji doplatak s prebivalištem na području Grada Šibenika.

„Grad Šibenik će omogućiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 300 kuna svim učenicima od 1. do 4. razreda, te 500 kuna za učenike od 5. do 8. razreda, a za što je iz gradskog proračuna Grada Šibenika osigurano 250 tisuća kuna.  Svi korisnici prava na dječji doplatak u 2020. godini ostvaruju pravo za potporu školskih potrepština što je ujedno i jedini uvjet za sudjelovanje na Javnom pozivu, koji je otvoren do 24. rujna 2020 godine.“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Za ostvarivanje jednokratne pomoći podnositelj je dužan podnijeti ispunjeni obrazac Zahtjeva kojeg može preuzeti na internetskoj stranici Grada Šibenika (LINK), uz koji prilaže:

  1. Dokaz o ostvarivanju prava na doplatak za djecu za 2020. godinu (rješenje/potvrda o pravu na doplatak za djecu ili potvrda o isplaćenom doplatku za djecu)
  2. Potvrdu škole o redovitom školovanju učenika s podatkom koji razred pohađa
  3. Presliku osobne iskaznice korisnika doplatka/podnositelja zahtjeva (obje strane osobne iskaznice)
  4. Presliku tekućeg računa/zaštićenog računa na kojem je vidljiv IBAN (roditelji/skrbnici koji imaju otvorene zaštićene račune dužni su primanje prijaviti u FINA-i)

Ispunjeni i potpisani obrazac Zahtjeva s potrebnom dokaznom dokumentacijom može se dostaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnom predajom u pisarnicu Grada Šibenika, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik, zaključno do 24. rujna 2020. godine.

Sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iz kategorije: Vijesti