Sidebar Menu

Datum objave: 20. Kolovoz 2020

ŠIBENSKO - KNINSKA ŽUPANIJA U CRVENOM / Svi Nijmci koji su boravili u ovoj županiji moraju se testirati na koronavirus prije ulaska u njemačku

Diana Ferić
Diana Ferić

Njemačka je stavila dvije dalmatinske županije na svoju crvenu listu. Radi se o Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, javlja portal Index.

 

Informaciju je objavio njemački Institut Robert Koch (RKI), ustanova koja upravlja njemačkim odgovorom na pandemiju koronavirusa.

Institut Robert Koch (RKI) je na svoju listu rizičnih područja zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom stavio i Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. To znači da će svi povratnici u Njemačku koji su bili u tim hrvatskim županijama morati ići na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezutate testa moraju biti u kućnoj karanteni.

Vjerojatno je da će sada, na temelju odluke RKI, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova izdati upozorenje za putovanje u ova područja Hrvatske. S druge strane, dijelovi Rumunjske i Luksemburga su uklonjeni s liste rizičnih područja Instituta Robert Koch.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.