Datum objave: 20. Kolovoz 2020

SLUČAJ IZNUDE ČLANA ŽUPANOVE OBITELJI / Državno odvjetništvo podnijelo optužnicu protiv dvojice osumnjičenih i traži za njih produljenje pritvora

Diana Ferić
Diana Ferić

Protiv dvojice muškaraca iz Šibenika starosti 19 i 28 godina, koji su osumnjičeni za iznudu obitelji šibensko - kninskog župana Gorana Pauka Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom u Šibeniku.

Tereti ih se da su 18. svibnja 2020. u noćnim satima u Šibeniku, zajednički i dogovorno, u cilju da se okoriste, od oštećenog djeteta zatražili da im preda novac, pa kad je ono to odbilo, vrijeđali su ga i prijetili mu da će napasti na život i tijelo njega i članova njegove obitelji. Oštećeno dijete im je u strahu za sebe i obitelj potom predalo točno neutvrđeni iznos novca u kunama i eurima u iznosu većem od 60.000,00 kuna koji je uzelo iz sefa u obiteljskom stanu.
U optužnici je predloženo da se protiv obojice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

U vrijeme kada je iznuda otkrivena u javnosti se oglasio i šibensko - kninski župan Goran Pauk koji je tom prilikom izjavio:"S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta".

Redakciji ŠibenikIN-a potom se javio jedan od osumnjičenih, Mario Đaleta koji je uhićen u Sesvetama. On tvrdi da je lažno optužen i da nije bilo nikakve iznude.

Iz kategorije: Vijesti