Datum objave: 11. Kolovoz 2020

NAGLI PORAST NOVOOBOLJELIH / U protekla 24 sata utvrđen koronavirus kod šest mlađih osoba, za dvojicu Šibenčana se ne zna kako su se zarazili

Diana Ferić
Diana Ferić

Šest osoba , redom mlađih, oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19 na šibenskom području u protekla 24 sata, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Dvije mlađe ženske osobe, s prebivalištem na području Grada Vodica, kontakti ranije oboljelih; dvije mlađe muške osobe s područja Grada Šibenika, čija je epidemiološka obrada u tijeku; mlađa muška osoba koja trenutno boravi na području Grada Vodica, s prebivalištem u Osijeku, čija je epidemiološka obrada u tijeku te mlađa muška osoba koja je boravila na području Rogoznice, s prebivalištem u Zagrebu, a koja je odmah po saznanju pozitivnog nalaza otputovala na adresu stalnog boravka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 57 osoba: 54 osobe su kontakti oboljelih; 3 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 65 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 73 osobe oboljele su od COVID-19 infekcije, a trenutno je 39 aktivnih slučajeva oboljenja.

Danas je velik i ukupni broj  novooboljelih u Hrvatskoj. U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 618. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata. Od jučer je testirano 1309 osoba, a preminule su dvije osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5740 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 91 u protekla 24 sata.
 
Oporavilo se 4962 osobe, a dosad je preminulo njih stotinu i šezdeset.
 
Do danas je ukupno testirano 130.688 osoba, od toga 1309 u protekla 24 sata.

Iz kategorije: Vijesti