Datum objave: 11. Kolovoz 2020

HRVATSKI BRANITELJI JAVITE SE / Sportska udruga Spartak dobila 2 milijuna kuna za program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Sportsko društvo Spartak provodi projekt pod nazivom „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“ koji se financira iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i to u iznosu od 85 posto ukupnih sredstava dok će ostatak dobiti iz državnog proračuna. U dvije godine, koliko će trajati projekt, bit će uključeno najmanje  15 branitelja i članova njihovih obitelji s područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna,.a nedavno je održana Početna konferencija na kojoj su predstavili taj projekt.

Predviđeno je niz aktivnosti .

"Braniteljima i članovima njihovih obitelju pružit ćemo brojne usluge. Predviđeno je pet različitih programa koji bi trebali poboljšati kvalitetu njihovog života i omogućiti im da žive zdravije. Zato pozivamo  hrvatske branitelje i članove njihvih obitelji da nam se  javie se na broj telefona udruge 022/493 165 i uključe u ove aktivnosti", kažu u Udruzi Sportsko društvo Spartak

Program rehabilitacijskih treninga sastojat će se od kombinacije fizičkog treniranja i edukacije radi usvajanja zdravih stilova života, prevencije bolesti karakterističnih za ciljanu skupinu te uspješnog suočavanja sa stresom. Program psihosocijalne potpore predviđa angažiranje psihologa za provođenje psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji. Tu je i program jačanja osobnih kompetencija kroz predavanja o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, braniteljskom zadrugarstvu, društvenom poduzetništvu i EU fondovima te radionicama o sportu protiv društvene isključenosti, a predviđen je i program fizikalne terapije uz angažiranje fizioterapeuta za provođenje klasične fizikalne terapije, terapije masažom, paket kralježnice.  Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji moći će besplatno koristiti u usluge wellness-a – spa dan u hotelskom naselju Solaris (unutarnji i vanjski bazeni, teretana, a bit će im pružene i usluga pomoći u kući . Bit će zaposlene dvije  gerontodomaćice koje će četvero branitelja pomagati  u kućanskim poslovima, pripremi obroka, održavanju higijene i nabavi živežnih namirnica te čišćenju stambenog prostora .

Za trajanja projekta bit će organizirana i usluga prijevoza branitelja na liječničke preglede, terapiju i kontrola i zdravstvene kontrole. 

Iz kategorije: Vijesti