Datum objave: 04. Kolovoz 2020

NIJE OPTIMISTIČNO / Na šibenskom području za danas najavljeno nevrijeme uz kišu, pljuskove neverine pa i tuču

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko područje danas će pogoditi glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz povremenu kišu i pljuskove te neverine koji u večernjim satima mogu ponegdje biti i izraženiji te praćeni obilnijim oborinama i tučom.

Tijekom nevremena vjetar može biti pojačan promjenljivih smjerova što je osobito važno za nautičare koji bi ovih dana trebali učestalije pratiti prognozu i držati se vezani za obalu. Umjereno jugo i oštro navečer će zamjeniti umjerena bura s kojom će i malo osvježiti pa će vrućina napokon popustiti što će se osjetitti na temperaturama zraka koje će se uz obalu kretati od 20 do 29, a u zaleđu od 18 do 28°C, javlja Šibenik meteo. 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove, a lokalno i neverine prevladavat će i tijekom srijede. Umjerena bura tijekom dana će slabiti dok će temperature zraka u odnosu na prethodne dane se sniziti i kretati od 18 do 24°C.

Promjenljivo vrijeme uz dosta oblaka i mogućnost za povremene pljuskove prevladavat će tijekom četvrtka u kojem će uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova i dalje biti ugodno uz temperature zraka od 20 do 25°C.

Promjenljivo vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda prevladavat će tijekom petka, ali i u danima vikenda. Povremeni pljuskovi i neverini će biti manje učestali nego prethodnih dana iako nisu sasvim isključeni i to osobito tijekom vikenda kada se u kasnim posljepodnevnim satima mogu lokalno proširiti i do dijela obale.

Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od jutarnja 22 do maksimalno dnevnih 28°C.

 

 Inače, Istru, Rijeku, karlovac pa i zagreb sinoć je poharalo veliko nevrijeme, ponegdje praćeno jakim vjetrom i tučom.

Iz kategorije: Vijesti