Datum objave: 24. Srpanj 2020

KORONAVIRUS / Još je četvero oboljelih od bolesti COVID 19 na Županiji, ukupno 47 od lipnja do danas

Diana Ferić
Diana Ferić

Četiri su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19 u Šibensko - kninskoj županiji u protekla 24 sata. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Kistanja, kontaktu ranije oboljele osobe; starijoj muškoj osobi iz Kistanja, čija je epidemiološka obrada u tijeku; muškoj osobi srednje životne dobi iz Knina, kontaktu osoba iz trećih zemalja koje su kratko boravile na području Grada Knina, te o mlađoj ženskoj osobi iz Knina čija je epidemiološka obrada u tijeku, doznajemo u Županijskom stožeru civilne zaštite.

U kistanjama je virus "ušao" i u općinsku upravu pa do daljnjega ne radi Jedinstveni upravni odjel.

 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 139 osoba: 118 osoba je kontakt oboljelih od COVID-19, a 21 osoba koja je ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja 24 sata je uzorkovano 20 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus

Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 47 osoba oboljelo je od COVID-19 infekcije. Aktivnih slučajeva oboljenja trenutno je 24.

Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Iz kategorije: Vijesti