Datum objave: 23. Srpanj 2020

KORONAVIRUS / U Županiji dvoje novooboljelih, mladić iz Bilica i žena koja je došla iz Srbije, u samoizolaciji 133 osobe

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Bilica, kontaktu ranije oboljelog, te o ženskoj osobi srednje životne dobi s dvojnim državljanstvom, Republike Hrvatske i Republike Srbije, koja boravi u Kninu.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 133 osobe: 112 osoba su kontakti oboljelih od COVID-19, dok je 21 osoba ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U protekla 24 sata uzorkovano je 70 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Na današnji dan u Šibensko-kninskoj županiji, od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno su 43 osobe oboljele od COVID-19 infekcije, a trenutno je 21 aktivni slučaj oboljenja. Tri osobe se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Županije su dosad javile o 70-ak novih slučajeva. Stigle su informacije o dvoje preminulih. Jedna je osoba preminula na području Istarske, a jedna na području Zagrebačke županije.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: