Datum objave: 20. Srpanj 2020

ŠIBENSKA SUPER HRANA / Županija snimila promidžbeni film o šibenskoj pidoči želeći je brendirati

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninska županija kroz svoj projekt Taste Šibenik Knin County želi povećati vidljivost i potaknuti bolju valorizaciju lokalne poljoprivrede, ribarstva i marikulture te osvijestiti važnost njihove održivosti pa je snimljen i promidžbeni film.  Prošli tjedan je na facebook i instagram stranicama  projekta Taste Šibenik-Knin County  predstavljen promotivni video o Šibenskoj pidoči ili dagnji – skromnoj školjci izuzetne nutritivne vrijednosti.  
Pidoča je postala važan marikulturalni proizvod koji desetak  školjkara uzgaja na području gdje se rijeka Krka miješa s morem, na potezu od Prukaljanskog jezera do Šibenskog kanala.
Moglo bi se reći da je pidoča „superhrana“ jer niti jedna druga namirnica nema toliko B12 vitamina, selena i mangana. Obiluje  vitaminom C, željezom, jodom, omega-3 masnim kiselinama, visokovrijednim bjelančevinama i proteinima a sadrži malo kalorija.
Kvaliteta mora u kojem se uzgajaju pidoče konstantno se provjerava i potvrđuje  „A zonu“ čistoće ali  županija ide i korak dalje. Upravo ovih dana predan je projekt za povlačenje EU sredstva za gradnju Purifikacijskog centra u sklopu Centra za razvoj marikulture čija svrha je uspostavljenje održivog načina gospodarenja u akvakulturi.
Unaprjeđenje i poboljšanje kvalitete marikulturnih proizvoda kao i potpora profesionalnim uzgajivačima školjaša i ribe u plasmanu i konkurentnosti u Hrvatskoj i inozemstvu trebala bi se povoljno odraziti na opći razvoj i konkurentnost gospodarstva u Šibensko-kninskoj županiji. 

https://www.facebook.com/TasteSibenikKninCounty/videos/302835900916286/ 

 

Video

Iz kategorije: Vijesti