Datum objave: 15. Srpanj 2020

KREATIVCI NA MALOJ LOŽI / Predstavljanje posebne šibenske lampe La baba uz dobro vino, dizajnerske kreacije i DJ Lawrence Kleina

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog jednog nimalo običnog svjetla, na Maloj loži će se u petak, 17. srpnja, okupiti zaljubljenici u moderan dizajn, birana vina i vrhunsku glazbu u sklopu EU projekta RECOLOR (Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic) sufinanciranog u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska. Cilj je oživjeti povijesnu jezgru kroz niz događanja na Maloj loži.


Veleučilište u Šibeniku i šibenski design studio i atelier Idearium, koji su instalacijom šik ‘banaka’ uz pročelje crkve sv. Ivana ovoga ljeta oživjeli Malu ložu i udahnuli trgu jedan novi štih, predstavit će u petak navečer gradu projekt - La Baba.

Riječ je o izvoru svjetla, lampi s vlastitim napajanjem koju je kreativni laboratorij Ideariuma zamislio kao vrhunski spoj originalnog šibenskog dizajna i moderne tehnologije. Koji, BTW, ima praktičnu primjenu jer lampa La Baba bez punjenja svijetli satima.

Na toj lokaciji koja je nekada bila šibenska zelena tržnica postavljeni su štandovi za prodaju  proizvoda šibenskih OPG -ova u jutarnjim satima, a navačer s eorganiziraju zanimljiva događanja.

Tako će u petak uz promociju  te nove lampe biti predstavljena o vina poznatog vinara iz Plastova Ante Sladića, a   soundtrack za promociju svjetla, vina i zelenila na bancima bit će muzički set šibenskog DJ-a i producenta Lawrence Kleina.

Udruga  RatCat predstavit će na Maloj loži svoj aktualni projekt Soundtrack Croatia - Video s DJ setovima snimanim na atraktivnim lokacijama koji promoviraju najbolje od hrvatske turističke ponude, elektroničke glazbe i moderne video produkcije.

Svojim urođenim talentom da materijalizira melodiju i učini je opipljivom i vidljivom svakom oku, šibenski dizajner Danijel Hrg pobrinut će se za poseban  vizualni doživljaj.

Program će početi u 20.30

Iz kategorije: Vijesti