Datum objave: 06. Srpanj 2020

KAKO SU GLASALI ŠIBENČANI / Premoćna pobjeda HDZ -a, a u preferencijalnih glasovima najviše je dobio Ivan Malenica pa Franko Vidović

Diana Ferić
Diana Ferić
U Šibeniku je, kao i u cijeloj IX izbornoj jedinici, premoćni pobijedio HDZ s  oko 42 posto glasova, a gotovo upola manje, 22 posto dobila je Restart koalicija.  Za Škorin Domovinski pokret  glasalo je oko 10 posto birača, a na četvrtkom mjestu je lista koju je nosio Stipe Petrina jer je dobila oko 9 posto glasova te na petom Most  za koji je glasovalo 7 posto birača koji su izašli na izbore, njih nešto manje od 50 posto od ukupno upisanih.
 
Prema preferencijalnih glasovima najbolje je u Šibeniku prošao Ivan Malenica, nositelj HDZ -ove liste s oko 4 000 glasova dok je primjerice njegov stranački šef u Županiji Nediljko Dujić u Šibeniku osvojio 548 glasova ili samo 7 posto.
Po broju osvojenih glasova na drugom  mjestu je Franko Vidović za kojeg je glasalo 1564 Šibenčana, upola  više nego za Hrvoja Zekanovića, nositelja liste Domovinskog pokreta koji ulazi u Sabor, a u Šibeniku, svom gradu dobio je 853 glasa. Stipe Petrina, koji ne ulazi u Sabor u Šibeniku je osvojio 1 160 glasova. 
Iz kategorije: Vijesti