Datum objave: 26. Lipanj 2020

HTV -ova ANKETA / IX izborna jedinica je i dalje utvrda HDZ -a, a razultati ankete daju šansu Stipi Petrini za ulazak u Sabor

Diana Ferić
Diana Ferić

HTV je večars objavio rezultate istraživanja o rasploženju birača u 9. izbornoj jedinici prema kojima ispada da je ta  iborna jedinica i dalje utvrda HDZ -a, a u Sabor, osim kandidata HDZ -a i RESTART koalciji prolaze i Domovinski pokret. MOST i četiri stranke okupljene oko Stipe Petrine.  

Ova izborna jedinica obuhvaća cijelu Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku te sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.

HDZ-ova lista osvaja 37% glasova, a Restartova 20%. Lista Miroslava Škore dobiva 10%, a Most osvaja jedan mandat. Ne treba zanemariti još uvijek više od 10% neodlučnih birača.

Kad se navedeni postoci pretoče u mandate, na 13 od 14 statistička pogreška nema utjecaja. HDZ ostvaja 7 mandata, Restart koalicija 3, a po jedan koalicija oko Domovinskog pokreta, Most i četiri stranke okupljene oko Stipe Petrine. Za preostali rubni mandat bore se tri liste, ali mu je prema HRejtingu najbliži Restart.

Iz kategorije: Vijesti