Datum objave: 24. Lipanj 2020

KORONAVIRUS PONOVNO NA DJELU / U Županiji jedan novooboljeli i 22 osobe u samoizolaciji, u cijeloj Hrvatskoj ukupno 22 nova slučaja zaraze koronavirusom

Diana Ferić
Diana Ferić

Mlađa muška osoba s područja grada Knina oboljela je od bolesti COVID-19. Riječ je o osobi koja je doputovala iz BiH i Srbije, pa ga se smatra importiranim slučajem. Epidemiološka obrada kontakata je u tijeku, priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko - kninske županije.

S današnjim danom na području Šibensko-kninske županije pod mjerama samoizolacije nalaze se 22 osobe, od kojih je 15 bilo na teniskom turniru u Zadru Adria Tour (9 odraslih i 6 djece).

 

Dalmacija danas javlja da im je dogradonačelnik Grada Knina i načelnik Stožera civilne zaštite Marijo Ćaćić potvrdio da je  zaražena osoba je tijekom prošlog tjedna boravila u Srbiji te se od tamo vratila u Knin. Doznali smo da se radi o mladom kninskom pjevaču Dejanu Domiću. Upravo nam Domić potvrdio da je boravio u Srbiji tijekom prošlog tjedna jer je snimao aranžman za svoju novu pjesmu. Za vikend se vratio u Knin gdje je u subotu održao koncert u noćnom klubu „Number one“.

„Trenutno se osjećam dosta dobro. U ponedjeljak sam dobio simptome, loše sam se osjećao i imao sam blago povišenu temperaturu. Odlučio sam se testirati na koronavirus“, prepričao nam je zaraženi pjevač.

 
 

Nacionalni stožer izvijestio je o novim slučajevima koronavirusa te donio dvije nove odluke, prva se odnosi na obaveznu samoizolaciju za sve iz BiH i Srbije, a druga na obvezu nošenja maski u javnom prijevozu.

U posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2389 pozitivnih osoba na covid-19. Dosad se oporavilo 2145 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 136 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2389 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja. Jedna novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije, jedna iz Zadarske županije, jedna iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Vukovarsko-srijemske županije, jedna iz Krapinsko-zagorske županije i jedna i Šibensko-kninske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, 4 iz Osječko-baranjske županije i 11 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba.

Iz kategorije: Vijesti