Sidebar Menu

Datum objave: 15. Lipanj 2020

ŠUPE TRAŽI OD ŽUPANA DA PREDOČI MJERE ZA SPAS GOSPODARSTVA / Nezaposlenost u Županiji udvostručena u odnosu na hrvatski prosjek, a mjera pomoći "ni za lijek"

Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko - kninske županije javno je danas zatražio od župana Gorana Pauka da upozna javnost s paketom mjera koji su njegove službe i on pripremali, kako bi, kako je i sam izjavio, ublažili negativne posljedice na gospodarstvo izazvane pandemijom koronavirusa i da  predoči što su konkretno napravili pročelnici županijskih upravnih odjela koji su „dobili zadatak da predlože za svoj sektor mjere koje bi olakšale život stanovnika i gospodarstva na području županije“.

"Budući da do danas nismo vidjeli niti jednu konkretnu mjeru pozivamo Vas da dnevni red Skupštine nadopunite točkom na kojoj bi predstavili te konkretne mjere koje ste pripremili i donijeli. Pomoć je itekako potrebna budući da je broj nezaposlenih porastao za 29,5% ili dvostruko više od prosjeka RH, a onaj dio preostalog proizvodnog malog poduzetništva čeka dulje od dva mjeseca da dobije odgovor od HAMAGa. Interesantno je i da se hvalite proračunskim viškom od 21 milijun kuna, a s druge strane cijelu godinu ste plakali kako je problem sa par stotina tisuća kuna sufinancirati autobusni prijevoz, a da ne govorimo da se s tim iznosom moglo izraditi više od 50 sanacijskih programa otvornih laguna u Kninu, pa ste za izradu 400.000 kn teškom programa morali u sufinanciranje uključiti još 3 strane", kaže Šupe i nastavlja: "Rebalansom proračuna rashodovnu stranu proračuna smanjujete za čitavih 0,05% ili za „vrtoglavih“ 116.640 kn, a prema Vašim riječima, sredstva ćete  preusmjerili, logično, na zdravstvo, pomoći gospodarstvu i poljoprivredi i to da ste izdvajanja za zdravstvo povećali za nevjerojatnih 0,14%, a gospodarstvo 1,29% zaboravljajući pri tom na turistički sektor koji je na koljenima dok se stavka Provođenja programa razvoja turizma smanjuje za 18,57%. Izjavljujete da će svaka potrošnja biti dvostruko provjeravana  i kao rezultat te provjere povećavate materijalne rashode unutar riznice, i vrlo znakovito, poziciju ostalih nespomenutih rashoda poslovanja za 1,2 milijuna kuna", stoji u priopćenju koje je Šupe poslao javnosti.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam