Datum objave: 04. Lipanj 2020

PISMO SDP -ovaca VODIČKOJ GRADONAČELNICI / Pokazujete manjak empatije prema Vodičanima koji su itekako pogođeni krizom i čiji apartmani zjape prazni

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog povećanja cijene parkiranja u Vodicama s pet na 10 kuna po satu  predsjendik vodičkog SDP -a Marko Udovičić  napisao je pismo vodičkoj gradonačelnici Nelki Tomić u kojem kaže:

 

Poštovana Gradonačelnice,

Iako si uvijek kažem da me ne može ništa iznenaditi kad je u pitanju Vaš, odnosno HDZ-ov model upravljana gradom, Vi uvijek nađete načina da me iznenadite, a ovaj put mislim da ste iznenadili i sve građane našeg grada, a ne samo mene.

Osim što niste donijeli gotovo nikakve ekonomske mjere da bi pomogli našem gospodarstvu, niste prihvatili ni naše prijedloge da Grad pomogne našim umirovljenicima. Niste htjeli pomoći našim sugrađanima koji su zbog COVID krize ostali bez posla, ali ste eto odlučili kako treba povisiti cijenu parkiranja u Vodicama sa 5 na 10 kuna. Mašala!!!

Kad ste branili astronomsku cijenu parkinga uvijek ste iznosili argument da višom cijenom radite disperziju automobila iz centra grada i da na takav način smanjujete gužvu. Evo nažalost zbog COVID krize turista u Vodicama gotovo da i nema, nema ni gužve, ali ima cijene od 10 kn. iz toga se može izvući zaključak da ste sve ove godine gulili kožu našim sugrađanima sa tom cijenom, da disperzija kod Vas znači uzeti iz džepa od građana novac i disperzirati ga od njih. Moram priznati da me čudi toliki manjak empatije prema našim sugrađanima koji su itekako pogođeni krizom, čiji apartmani zjape prazni, čiji obrti stoje i gomilaju gubitke, gdje se svaka kuna tri put okreće da se ne potroši, a Vi bez kapi poštovanja prema njima povisite cijenu parkiranja za nevjerojatnih 100%

Slijedom navedenog molim Vas da kao Gradonačelnica i kao predsjednica skupštine Gradskog poduzeća Vodice d.o.o. naložite hitno vraćanje cijene parkiranja na staro, a možda bi trebali i razmisliti da se ukine naplata parkiranja za vrijeme krize. Također Vas podsjećam da smo Vam poslali set socijalnih mjera kao i set mjera za gospodarstvo, te očekujemo od Vas da se očitujete o našim prijedlozima, a ako Vam nisu prihvatljivi pozivamo Vas da iznesete svoje mjere.

Iz kategorije: Vijesti