Sidebar Menu

Datum objave: 03. Lipanj 2020

ISKLJUČUJU JE IZ STRANKE / Dojučerašnji kolege Josipe Rimac u ŽO HDZ -u danas jednoglasno odlučili da se pokrene stegovni postupak protiv nje

Diana Ferić
Diana Ferić

Jednoglasno su na današnjoj telefonskoj sjednici članovi Županijskog odbora HDZ -a odlučili da se pokrene stegovni postupa protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije koji su osumnjičeni u aferi "vjetrenjače".   To je Županijskom oboru odmah po uhićenju Josipe Rimac predložilo i Predsjedništvo stranke.

Raspravili smo situaciju i koja se tiče Josipe Rimac i cijelog slučaja. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti i zadužili smo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke, rekao je Plenković kazao je tada Plenković i potvrdio da Josipu Rimac i druge članove stranke upletene u "aferu vjetroelektrane" treba isključiti iz HDZ-a.

-Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza – kazao je danas  Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora HDZ -a.  

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika. Jednomjesečni pritvor određen je HDZ-ovoj načelnici Gračaca Nataši Turbić, kninskom gradskom vijećniku Marinku Tokmačiji, Ružici Njavro i Anti Sladiću. Istražni zatvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je odbijen USKOK-ov prijedlog da im se istražni zatvor odredi zbog moguće opasnosti od ponavljanja djela.

Uz njih, sudac istrage odredio je pritvor i za vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i direktora te tvrtke Dragana Stipića koji trenutno nisu dostupni hrvatskim redarstvenim vlastima.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i u petak smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

FOTO: Braniteljski portal

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam