Datum objave: 29. Svibanj 2020

VELIKA AKCIJA PNUSKOK-a, USKOK-a i policije / Uhićen i Ante Sladić poduzetnik iz Šibenika, a afera je vezana za Hrvatske šume

Diana Ferić
Diana Ferić

Hina iz izvora bliskim istrazi doznaje da je među danas uhićenima u aferi vezanoj za Hrvatske šume  i Ante Sladić, poduzetnik iz Šibenika koji će tijekom dana također biti doveden u Zagreb. Prvi je jutros uhićen Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma (HŠ), a potom i Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, Ivan Melvan, šef splitske ispostave HŠ-a, Nataša Turbić, HDZ-ova načelnica Gračaca, Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva i Ružica Njavro, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede. Uhićeni su u velikoj akciji PNUSKOK-a, USKOK-a i policije

 

Jutarnji list javlja da je ukupno u akciji privedeno 13 osoba.

”Gospodin Jakupčić je uhićen, ali još nemam uvid u cijeli slučaj. Jutros su me zvali iz policije i kazali mi da je u tijeku pretres njegove kuće, a potom i službenih prostorija. Na teret mu se stavlja zlouporaba položaja i trgovanje utjecajem”, kazao je za RTL Terešak.

O svemu se oglasila se i uprava Hrvatskih šuma.

Potvrdili su da je Jakupčić priveden na ispitivanje, ali nisu dali nikakav drugi komentar na događaj.

'Radi se o projektu koji je vezan uz bivšu upravu Šuma. Očekujemo da institucije odrade posao', poručili su iz uprave, javlja N1.

Jakupčić, inače član HDZ-a, na čelo Hrvatskih šuma došao je u veljači 2017. , a prema podacima iz imovinske kartice ima neto plaću 29 tisuća kuna što je sedam tisuća kuna više nego što ima premijer Andrej Plenković.

Nedugo nakon njegova uhićenja u sklopu iste akcije uhićena je i Josipa Rimac, državna tajnica i Ministarstvu uprave i bivša kninska gradonačelnica. Neslužbeno doznajemo  je u pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3