Datum objave: 29. Svibanj 2020

NASTAVLJAJU SE UHIĆENJA / Josipa Rimac u prostorima PNUSKOK-a u Zagrebu čeka ispitivanje, sumnjiči se za malverzacije oko gradnje vjetroelektrane kod Knina

Diana Ferić
Diana Ferić

Osim predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčić jutros  je, kako javljaju mediji, uhićena i bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac i tajnica u Ministarstvu uprave. Josipa Rimac je u Zagrebu, ali pretražuje se njen dom u Kninu. Ona je u prostorijama zagrebačkog PNUSKOK-a. Čeka ispitivanje.

Jakopčić je odveden iz prostorija Hrvatskih šuma. Uz njega je bilo nekoliko policijskih službenika u civilu. Rimac se također povezuje s malverzacijama u Hrvatskim šumama. Navodno je u pitanju gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina, javlja Index.

 Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je Hini Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

 "Mog klijenta tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. To je zapravo sve što znamo do sada. Isto tako, kako mi je potvrđeno, uhićena je i državna tajnica Josipa Rimac, no za sada nemamo previše podataka", rekao je za Index, odvjetnik Vladimir Terešak koji zastupa predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića. Na izravan upit zna li možda o kojem se slučaju radi, Terešak nam je rekao kako ima saznanja da se radi o vjetroelektranama, no da mu nisu, za sada, poznati detalji.

Iz kategorije: Vijesti