Datum objave: 29. Svibanj 2020

KROJENJE IZBORNIH LISTA / ŽO SDP Šibensko - kninske županije nema svoje kandidate za 9. izbornu jedinicu, Franko Vidović, očito uvrijeđen, reagirao na Facebook -u

Diana Ferić
Diana Ferić

"Nije točno da Županijska organizacija SDP -a Šibensko - kninske županije neće nikog kandidirati za listu u 9. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima. Odlučili smo da ćemo bespogovorno podržati one kandidate  koje predlože gradske i općinske organizacije", pojašnjava Joško Šupe, predsjenik županijskog SDP -a činjenicu da  na sinoćnjoj sjednici nisu preložili niti jednog kandidata. "To je naš stav od početka jer ne želimo nekom predsjedniku gradske ili općinske organizacije ili njihovim članovima "soliti pamet" o tome tko će biti kandidat", kaže Šupe.

Kako neslužbeno doznajemo, gradske organizacija Grada Vodica ima tri, a šibenska organizacija SDP -a predložit će dva kandidata za listu u 9. izbornoj jedinici.

U međuvremenu stigo je i priopćenje ŽO SDP -a u kojem stoji:

"Županijski odbor SDP Šibensko-kninske županije poštuje autonomnost svih svojih organizacija. Smatramo da svaki kandidat treba imati podršku svoje matične organizacije, te sukladno tome županijski odbor neće predlagati svoje kandidate. Podržavamo sve kandidatkinje i kandidate koji su predloženi od strane gradskih i općinskih organizacija na svojim tijelima.

 Do sada su svoje kandidate predložili.

GO SDP Šibenik:

  1. Gordana Cvjetković
  2. Tonči Restović

GO SDP Vodice:

  1. Mateja Ivoš
  2. Marko Lalić
  3. Marko Udovičić

Očekujući vjerojatno da će on biti kandidat Županijske organizacije SDP -a na svom Facebook profilu sinoć je reagirao Franko Vidović, inače koordinator u pripremi izbora u 9. izbornoj jedinici.

 

Objavio je uz ostalo broj koji su kandidati dobivali na proteklim parlamentarnim izborima po kojima je on bio na 2. mjestu. Nabrojao je i svoje brojne zasluge dok je bio zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu,a post je zaključio riječima : "Kad mi već neki stranački prijatelji odriču moj trud i rad, činjenica je da sam SDP iz nemoguće situacije doveo na vlast u Šibeniku 2009. kad nitko nije stavljao niti 5 para na nas. Samo radom i odlukama, a uz podršku članova. 2013. smo izbore vrlo tijesno (300injak glasova) izgubili uz izlazak birača od 51 posto. 2017. u očajnoj situaciji za SDP, koji je neposredno nakon unutarstranačkih izbora bio rastrzan, s rejtingom od 14 posto, uzeo sam na svoja leđa bitku za župana i jedan sam od rijetkih koji je tijesno, ali ipak, ušao u drugi krug. I sad u svom SDP-u doživljavam da me omalovažavaju i podmeću mi klipove. OK, do sad sam šutio, ali još se znam braniti i obraniti. I ne mislim više šutiti, nikome ."

Iz kategorije: Vijesti