Datum objave: 28. Svibanj 2020

AFERA SA ŽUPANOVIM SEFOM / Nestalo 31.500 eura, za sve okrivljena dvojica Šibenčana od 19 i 28 godina koji su iznuđivali novac od maloljetnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Točno se, prema priopćenju Državnog odvjetništva u Šibeniku zna da je iz kućnog sefa šibensko - kninskog župana Gorana Pauka u svibnju ove godine nestalo 31. 500 eura što je upola manje od štednje koju je prijavio u imovinskoj kartici. Dvojici mlađih muškaraca, od 19 i 28 godina koji su umiješani u aferu nestanka tog novca određen je istražni zatvor. Državno odvjetništvo danas je priopćilo kako postoji osnovana sumnja da su od početka svibnja 2020. godine pa do 18. svibnja 2020. u Šibeniku, zajednički i dogovorno, u cilju da se okoriste, u više navrata, iskorištavajući dob oštećenog djeteta iz županove obitelji, prijetili mu da će napasti i njega i obitelj te tražili da im donese novac. ne navodi se kako su doznali da župan u svom stanu drži novac.

"Oštećeno dijete im je u strahu za sebe i obitelj predalo iznos od 31.500,00 eura koji je uzeo iz sefa u obiteljskom stanu. Okrivljenici su potom, osnovano se sumnja, od njega zatražili da snimi glasovnu poruku kako im je novac predao dobrovoljno, što je pod prijetnjom i učinio"; stoji u priopćenju.
Protiv okrivljenika (2001.), koji je priveden i ispitan 20. svibnja 2020. predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.
Drugi okrivljenik (1992.) je bio u bijegu te je 27. svibnja 2020. nakon uhićenja, priveden i ispitan u državnom odvjetništvu. Protiv njega je sucu istrage predloženo određivanje istražnog zatvora iz istih zakonskih razloga te je sudac istrage prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

U službenom priopćenju Policijske uprave šibensko - kninske, koje je objavljeno jučer,  navedeno je da su osumnjičeni iznuđivali novac i od županove supruge, ali to se u današnjem priopćenju ODO -a ne spominje. 

Iz kategorije: Vijesti