Datum objave: 28. Svibanj 2020

KORONA FREE ZONA / U Šibensko - kninskoj županiji više nema oboljelih od koronavirusa, u Zadru ponovno zaražena oporavljena pacijentica

Diana Ferić
Diana Ferić

Petnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji,a više nema niti oboljelih  pa je postala korona free zonom. 

"S današnjim danom nemamo niti jednu osobu pod zdravstvenim nadzorom, niti pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s COVID–19 pozitivnim osobama. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije"m kažu u Županijskom stožeru civilne zaštite.

Od početka epidemije u Šibensko - kninskoj županiji  oboljela je 91 osoba, 85 osoba se oporavilo, pet osoba je nažalost preminulo. Jedan pacijent s područja grada Šibenika još uvijek se liječi u KBC Split. Od početka epidemije ukupno je uzeto 2363 uzoraka.

Zanimljiv slučaj zabilježen je u Zadru. Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije jedna je osoba ponovno pozitivna na koronavirus nakon ozdravljenja. Riječ je o starijoj ženi koja je preboljela koronavirus, a nakon što je ponovno dobila simptome testirana je i nalaz je pozitivan. Kako se radi o specifičnom slučaju upućen je upit i zahtjev za mišljenje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te se očekuje odgovor.

Iz kategorije: Vijesti