Sidebar Menu

Datum objave: 28. Svi 2020

UKRAO NOVAC OD TVRTKE KOJU VODI / Potporu za ribarstvo i poljoprivredu od oko 56 000 kuna s računa poduzeća isplatio sebi

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da je potporu Agencije za plaćanje u poljoprivredi zadržao za sebe policija je kazneno prijavila 35 - godišnjaka kao odgovornu osobu u tvrtki koja je dobila tu potporu. Osumnjičili su ga za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu te pravne osobe sa sjedištem u Šibeniku.

"Utvrđeno je da je osumnjičeni, kao odgovorna osoba u oštećenoj pravnoj osobi prekoračio granice svoje ovlasti na način da je namjensku novčanu potporu agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 55.593,75 kuna, uplaćenu dana 16.kolovoza .2019.g. na žiro račun oštećene pravne osobe, u vremenu od 16. do 29. kolovoza .2019.g. osobno, s poslovnom karticom, podigao sa žiro računa, te zadržao za sebe iznos od 53.209,00 kuna. Na opisani način osumnjičeni je, koristeći svoj položaj i ovlasti, sebi pribavio korist", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninska.

        

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.